Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, Kahire Zirvesi’ne neden katılmadı?

Eş-Şuruk gazetesine göre, gözlemciler Tebbun’un zirveye katılmama nedenini İsrail heyetinin varlığına bağlıyor

Fotoğraf: Cezayir Cumhurbaşkanlığı

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'un, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin bugün Gazze Şeridi’nde başlayan savaşa ilişkin Kahire Barış Zirvesi’ne katılma davetini gerekçesini belirtmeden reddettiği aktarıldı. Eş-Şuruk gazetesine göre, gözlemciler Tebbun’un zirveye katılmama nedenini İsrail heyetinin varlığına bağlıyor.

Cezayir'in Birleşmiş Milletler (BM) temsilcisi Ammar Bin Cami, geçtiğimiz Çarşamba günü Gazze'deki durumla ilgili acil oturum vesilesiyle yaptığı konuşmada, ülkesinin ‘İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını güçlü bir şekilde kınadığını ve BM Güvenlik Konseyi'ni Gazze'deki trajediye son vermeye çağırdığına değinerek, Cezayir’in yıllardır işgal altındaki Filistin topraklarındaki durumun kötüleştiği konusunda uyarıda bulunduğunu, bugün tanık olunulan şiddetin, Filistin meselesine siyasi bir çözüm bulunmamasının sonucundan başka bir şey olmadığını’ vurguladı.

Cezayir’in BM temsilcisine göre, İsrail’in yürüttüğü savaş Hamas’a değil Filistin halkına yönelik bir savaş. Açıklamasında, Cezayir’in, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nde sivillere yönelik saldırıları kınadığına değinen Ammar, hastanelere, kliniklere, tıbbi tesislere veya Birleşmiş Milletler personeline yönelik saldırıların hiçbir haklı gerekçesi olmadığını, uluslararası hukukun insanları ve altyapıyı koruduğuna dikkati çekerek, hiç kimsenin hukukun üstünde olmadığını bildirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU