Biden, ABD'nin iki savaşı aynı anda destekleyebileceğinde ısrarcı

Başkan, "Tanrı aşkına, biz Amerika Birleşik Devletleri'yiz. Dünya tarihinin en güçlü ülkesiyiz" dedi

(Reuters)

Ortadoğu'daki çatışma derinleşmeye devam ederken Joe Biden, ABD'nin İsrail ve Ukrayna'daki iki savaşı aynı anda destekleyebileceğinde fazlasıyla ısrarcı.

Pazar gecesi yayımlanan 60 Minutes röportajında Scott Pelley'e konuşan başkan, "Tanrı aşkına, biz Amerika Birleşik Devletleri'yiz. Dünyanın gelmiş geçmiş en güçlü ülkesiyiz" dedi.

Bunların her ikisiyle de başa çıkabilir ve yine de genel uluslararası savunmamızı koruyabiliriz. Bunu yapabilecek kapasiteye sahibiz ve eski Dışişleri Bakanı'nın ifadesiyle 'asli ulus' olarak bunu yapmakla yükümlüyüz. Biz yapmazsak kim yapar?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden, 7 Ekim'de ülkeye yapılan kanlı saldırılardan bu yana İsrail'e ve İsrail'in Hamas'a yönelik askeri harekatına verdiği destekte kararlı oldu.

Gazze'deki Hamas savaşçıları tarafından İsrail'in güneyinde düzenlenen saldırılarda 1300'den fazla kişi öldürüldü ve 126 rehine kaçırılarak bölgeye götürüldü.

Anklavın sağlık bakanlığıysa pazar günü, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik misilleme saldırısını başlatmasından bu yana en az 2 bin 670 Filistinlinin öldürüldüğünü ve 9 bin 600 Filistinlinin yaralandığını açıkladı.

ABD'li yetkililer, şiddetin başlamasından beri 14 Amerikalıdan haber alınamadığını söylüyor ve Pelley, Başkan'a rehinelere ne mesaj vereceğini sordu.
 

SORU: "İsrail ve Ukrayna'daki savaşlar Birleşik Devletler'in aynı anda baş edebilmesi için fazla mı?"

ABD Başkanı: "Tanrı aşkına, biz Amerika Birleşik Devletleri'yiz. Dünyanın gelmiş geçmiş en güçlü ülkesiyiz"


Biden, "Onları bulmak için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı söylüyorum" diye yanıtladı.

Gücümüz dahilindeki her şeyi. Ve bunun ayrıntılarına girmeyeceğim, ama bunun üzerinde deli gibi çalışıyoruz.

ABD Başkanı, cuma günü kayıpların aileleriyle bir saat konuştu.

Biden, "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın başlarına gelenleri derinden önemsediğini bilmeleri gerektiğini düşünüyorum, derinden" diye ekledi.

Dünyaya bunun kritik olduğunu anlatmalıyız. Bu insani bir davranış bile değil. Tamamen barbarlık. Onları bulabilirsek de eve götürmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU