Hamas’ın rehinelerinin aileleri, ilaç ulaştırılmasını talep etti

Hamas hareketi tarafından rehin alınan İsraillilerin aileleri, yedi gündür rehin tutulan yakınlarının hayatta kalabilmeleri için acil ilaç ulaştırılması amacıyla, ‘gece yarısına kadar’ anlaşmaya varılması çağrısında bulundu

Tel Aviv’de düzenlenen gösteride İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun istifası ve Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması istendi. (DPA)

Tel Aviv’deki Rehine ve Kayıp Kişilerin Aileleri Forumu Başkanı Ronen Tzur şu açıklamayı yaptı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rehinelere ilaç ulaştırılması konusunda gece yarısına kadar anlaşmaya varılmasını talep ediyoruz. Bu gece Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nden yanıt almayı bekliyoruz.

Filistinli militanlar, 7 Ekim sabahı birçok cephede saldırı düzenleyerek Gazze sınır çitini aştı ve İsrail’in güneyindeki nüfus merkezleri ile askeri üsleri hedef aldı.

İsrailli yetkililere göre saldırının başlamasından bu yana bin 300’den fazla İsrailli sivil ve asker öldürülürken, Hamas’ın en az 120 kişiyi rehin tuttuğu tahmin ediliyor. 

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre, ailelerle iş birliği yapan Kamu Sağlığı Hekimleri Derneği başkanı Hagai Levine, Tel Aviv’de Tzur ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ‘acil hayati ilaçlara’ ihtiyaç duyan, sağlık sorunları yaşayan 150 Filistinli tutuklu olduğunu bildirdi.

AFP’nin haberine göre Tzur, Hamas’ın elindeki rehinelerin ihtiyaç duydukları bakımı alamamaları halinde İsrail’in Hamas mahkumlarını tıbbi bakımdan mahrum bırakması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

 

İsrail hapishanelerinde mümkün olan en iyi tıbbi bakımı alan Hamas tutukluları var. Başka seçenek yoksa bu düşmana karşı oyunun kurallarını değiştirmeliyiz.

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU