Netflix'in yeni geriliminin yıldızı filmde bir kez bile gözünü kırpmamış

David Fincher'ın yönettiği filmde Michael Fassbender, bir seri katili canlandırıyor

Alexis Nolent ve Luc Jacamon'un çizgi romanından uyarlanan film, prömiyerini Venedik Film Festivali'nde yaptı (Netflix)

Netflix'in yeni filmi The Killer'ın görüntü yönetmeni Erik Messerschmidt'e göre Michael Fassbender, filmde huzursuz bir seri katili başarıyla canlandırmak için her şeyi yaptı.

Yönetmen David Fincher'la sevilen dizi Mindhunter ve iki Oscarlı Mank'ta birlikte çalışan Messerschmidt, Britanya'nın köklü dergilerinden Empire'a yaptığı açıklamada Fassbender'ın "mükemmel bir oyuncu" olduğunu ve aktörün kamera önünde gözünü bile kırpmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Messerschmidt, profesyonel bir suikastçıyı canlandıran Fassbender için "Birinci kamera asistanı dikkat çekici bir şeyin altını çizdi: Aktör çekimler boyunca kamera karşısında bir kez bile gözünü kırpmadı" dedi.

Yönetmen Fincher ise şunları ekledi: 

Michael'ın gözleri çok şeyi ele veriyor. Zihninde birbiriyle çelişen pek çok şey tutabiliyor ve gözleri sizin bunlara erişmenizi sağlıyor.

Fincher, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Karakterin nihilizminin ilginç olduğunu düşündüm çünkü bu onun kendinden nefret etmesiyle bağlantılıydı. Sonra bu iç monolog hakkında düşünmeye başladım. Kendi kendine söylediği bir şey var. Bu, görünüşte kiralık bir seri katil olduğu için kendini daha iyi hissedebilmek amacıyla avını küçük düşürmenin bir yolu. Bunun ilginç olabileceğini düşündüm.

Fassbender da Fincher'la çalışmayı "büyük bir ayrıcalık ve onur" olarak gördüğünü söyledi ve yönetmeni "piyasadaki en iyi sinemacılardan biri" diye nitelendirdi:

David'in kalibresinde biriyle çalışmak benim için çok özel bir fırsattı.

Kamera karşısında göz kırpmama çabasının bazı oyunculuk tekniklerinin temel taşı olduğu biliniyor. Michael Caine, Teach Yourself Acting (Oyunculuğu Kendiniz Öğrenin) adlı kitabında gözlerin daima açık olmasını tavsiye ediyor:

Aklımda kalan tek şey, 'Gözlerini kırpma. Asla gözlerini kırpmamalısın'. 8 yıl boyunca gözümü kırpmamaya çalışarak dolaştım. Etrafımdaki insanlar, annem ve herkes delirdiğimi düşündü. Benim bir psikopat olduğumu düşünüyorlardı. İnsanların ödünü koparırdım.

Geçen gün oyunculuğu bıraktığını açıklayan usta aktör, rahatsız edici özelliği hakkında şunları eklemişti: 

Eğer gözünüzü kırpmazsanız, seyirciyi büyüleyebileceğinizi bilirsiniz. Mesele göz kırpmamak değil, sadece hareketsiz olmak. Hareketsizliğin bir ekonomisi ve gücü var.

The Killer, 10 Kasım'da Netflix izleyicileriyle buluşacak.


Independent Türkçe, IndieWire, IGN

DAHA FAZLA HABER OKU