Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'ye su, elektrik verilmiyor, hani insan hakları?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Avusturya Federal Şansölyesi Karl Nehammer ile ortak basın toplantısı düzenledi

Fotoğraf: AA

Birçok liderle olduğu gibi bugün içinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de İsrail'deki olaylara ilişkin görüşme gerçekleştireceğini belirten Erdoğan'ın konuşmasından öne çkınalar şöyle:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Orta Doğu'ya kalıcı barışın gelebilmesi Filistin-İsrail sorununun nihai çözümüyle mümkündür. Bağımsız ve coğrafi bütünlüğü haiz, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin hayata geçirilmesi gerekiyor.

Bölgede gerilimi tırmandıracak, daha fazla kan akmasına yol açacak, sorunları daha derinleştirecek adımdan imtina edilmesi şart. Ateşe benzin dökmenin, hele hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmaz.

Şu anda Gazze'ye su verilmiyor. Hani insan hakları? Elektrik yok, verilmiyor. Hani insan hakları? Nasıl arabuluculuk yaparız bunun gayreti içerisindeyiz. Temennimiz bir an önce bu savaşı durduralım ve bölge sükunete kavuşsun. Endişemiz çok büyük durumda. 1 haftada, 15 günde biteceği kanaatinde değilim. Onun için görüşmelerimizi yapıyoruz.

Ukrayna'da savaşın sonlandırılması için diplomasinin altını çizdim. Karadeniz tahıl girişiminin yeniden canlandırılmasına dair bilgiler verdim. Yakın diyaloğu sürdürme konusundaki kararlığımızı karşılıklı vurguladık.
 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU