Almanya'dan elektrikli araçlara yönelik endişeleri gidermek için 1,8 milyar euroluk plan

Nüfusun seyrek olduğu bölgeler hedefleniyor

Almanya'da bu yıl itibariyle 1 milyondan fazla elektrikli araç trafikte (Reuters)

Almanya hükümeti, insanları elektrikli otomobil satın almakta tereddüt ettiren menzil kaygısını gidermek için ülke genelinde kurulacak şarj istasyonlarına 1,8 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.

Uzun vadeli iklim stratejisinin bir parçası olarak 2030'da 15 milyon elektrikli aracın trafikte olmasını hedefleyen Alman hükümetinin yaptığı son analize göre, uzun yolculuklarda şarj istasyonu bulamama endişesi elektrikli araçlara geçişteki en büyük engel. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu endişeyi gidermek için harekete geçen Berlin yönetimi, şarj istasyonu üreten şirketlere 1,8 milyar dolar teşvik dağıtmaya karar verdi.

Plana göre bu kaynakla ülkede nüfus yoğunluğunun düşük olduğu 900 bölgede 8 binden fazla şarj istasyonu kurulacak.

"Deutschlandnetz" adı verilen yeni şarj ağının kurulması için destek sağlanacak 10 şirket içinde, mevcut şarj istasyonlarını işleten Allego ve Fastned'in yanı sıra petrol devi Total ve enerji şirketleri E. On ve BayWa da yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Almanya Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, "Bireysel hareket kabiliyeti özgür bir toplumun değerli bir varlığı" ifadelerini kullanırken, yeni şarj ağının kullanıcıların seçeneklerini artırmak için önemli bir dönüm noktası olacağına dikkat çekti.

Alman otomobil endüstrisi birliği VDA'nın sözcüsüyse elektrikli araçlara geçiş için ülkede yapılması gereken daha çok şey olduğunu belirtirken, "Bu yılın başında, Almanya'daki belediyelerin neredeyse yarısında tek bir şarj noktası bile yoktu" diye konuştu.


Independent Türkçe, Euractiv, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU