Tarantino, Oscarlı filmindeki "korkunç derecede vahşi" sahneyi son anda kesmiş

Will Smith şiddet dozu yüksek sahneler nedeniyle filmi reddettiğini itiraf etmişti

İki Oscarlı filmde, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio ve Samuel L. Jackson da rol alıyordu (IMDb)

Quentin Tarantino, aşırıya kaçan şiddet sahnelerini filmlerinde sık sık kullanmaktan çekinmeyen bir sinemacı olarak tanınıyor. Yönetmenin filmlerinin birçoğu bolca kan ve vahşet içeriyor. Tarantino'nun ilk western filmi Zincirsiz de (Django Unchained) yönetmenin bu üslubundan nasibini alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zincirsiz'de Jamie Foxx, eşi Broomhilda'yı Candyland çiftliğinin sadist sahibi Calvin Candie’nin elinden kurtarmak üzere yola çıkan azat edilmiş bir köleyi canlandırıyordu. Filmde, Broomhilda rolündeyse Kerry Washington yer almıştı.

2012 yapımı film hem izleyicilerin beğenisini kazanmış hem de eleştirmenlerden iyi puanlar almıştı.

Korkunç tecavüz sahnesi

46 yaşındaki Washington, yeni yayımladığı anı kitabında Tarantino'nun ödüllü filmiyle ilgili bilgilere de yer verdi. Amerikalı oyuncu, köleliğin dehşetini tasvir eden filmin neredeyse daha da sarsıcı olacağını söyledi.

Washington, senaryoda "korkunç derecede vahşi bir tecavüz sahnesi"nin yanı sıra Broomhilda'nın "sokakta çıplak koşarak kaçtığı" bir sekansın da yer aldığını hatırlıyor. 

Jamie ve Quentin köşede duruyordu. Her ikisi de toprak zemine bakıyordu ve ben onlara doğru yürürken Tarantino hepimizin eve gideceğini açıkladı. Sahne senaryodan çıkarılacaktı. Belki de Jamie'nin günler önce Quentin'e söylediği bir şey sonunda içine işlemişti, belki de o kulübede dururken Quentin için bir şeyler değişmişti. Her iki durumda da dizlerimin üzerinde fısıldadığım duaların cevabı buydu.

Washington, kitabında çocukken bir arkadaşının cinsel istismarına uğradığından da bahsediyor. Oyuncunun bu korkunç deneyimi, Tarantino'nun sarsıcı sahneyi filmden çıkarma kararına neden sevindiğini net bir şekilde açıklıyor.

Will Smith şiddet sahneleri yüzünden filmi reddetmişti

Zincirsiz, acımasız çarpışmaların yanı sıra bir dizi kanlı çatışma ve bir köpeğin köleyi parçaladığı bir sahne içeriyordu.

Oscarlı oyuncu Will Smith, bir röportajında Zincirsiz'de rol almayı çok istediğini ancak şiddet dozu yüksek sahneler nedeniyle teklifi reddettiğini ifade etmişti.


Independent Türkçe, Daily Beast, Cinemablend
 

DAHA FAZLA HABER OKU