The Walking Dead'deki güçlü zombi türlerinin kökeni sonunda ortaya çıktı

Yıllardır süregelen gizem, Daryl Dixon sayesinde çözüldü

Norman Reedus'ın başrolde olduğu 6 bölümlük dizinin yarısı yayımlandı (AMC)

"Les morts sont nes ici..." Yani "Ölüler burada doğar"

The Walking Dead: World Beyond'da görülen Fransız laboratuvarının duvarlarında yazılı bu ifadeler, 2010'da tüm dünyaya orman yangını gibi yayılan zombi virüsünün burada başladığını gösteriyordu.

Varyantların kökeni 

Artık The Walking Dead serisi, Daryl Dixon'ın şoke edici çözümlemesi sayesinde zombi varyantlarının kökenini açıklama yolunda büyük bir adım attı. 

*Buradan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması*

The Walking Dead: Daryl Dixon'ın üçüncü bölümünde dizinin kötü adamı Genet, Codron'u bir bilim insanının zincirlenmiş zombi üzerinde deney yaptığı derme çatma laboratuvara götürüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu sahne, The Walking Dead'deki zombi varyantlarının varlığı ve nereden geldikleri hakkında pek çok soruyu yanıtlıyor.

Daha önce The Walking Dead'de, zombilerin güçlenmesini bilim insanlarının mı sağladığı yoksa zombi kıyametinin başlamasıyla kendi doğal evrimlerini mi yaşadıkları belirsizdi. Yeni bölümüyle Daryl Dixon, ilk teorinin daha doğru olduğunu ortaya koyuyor.

Yaşayan ölüler böyle güçlenmiş 

Dizinin bu bölümü, gerekli kaynaklara ve bilgiye sahip bazı grupların The Walking Dead'deki zombileri güçlendirmenin bir yolunu bulduğunu gösteriyor. 

Doğru şekilde uygulanan ilaç karışımları, yaşayan ölülerin önemli ölçüde güçlenmesini ve koşma yeteneği kazanmasını sağlıyor gibi görünüyor.

Jenerik de anlam kazandı

Dizinin üçüncü bölümünde ortaya çıkan bu gerçekle, spinoff'un açılış jeneriği de anlam kazanıyor. Daryl Dixon'ın giriş sekansında, bir zombinin anatomisinin Da Vinci benzeri büyük bir diyagramını içeren sayfanın açıldığı kitap görüntüsü yer alıyor. 

Açıklamaların çoğunun deşifre edilmesi imkansız olsa da iki önemli not göze çarpıyor: "Controlez la mort" ve "point d'enter." Bu ifadeler "ölüleri kontrol et" ve "giriş noktası" anlamına geliyor.

The Walking Dead: Daryl Dixon, ABD'de AMC ve AMC Plus kanallarında, Türkiye'deyse TV+'ta yayımlanıyor.


Independent Türkçe, ComicBook, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU