İmamoğlu: Atılan bu adımlar, seçime doğru daha neler yapacaklarının fragmanları

"Bize leke atarak kazanacağınızı sanıyorsanız, 2019'da yediğiniz demokrasi tokadının daha âlâsı geliyor 2024'te"

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "8 Yeni Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezi"nin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık'ın beraat etmesine ilişin değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, "Benim Beylikdüzü'nden beri yol arkadaşım olan, Sosyal Hizmetler'de 5 katına çıkarttığımız sosyal yardımlarda onun da imzası olan, sonrasında muhtarlarımızın kardeşliği ve birliği için çalışmaları adına yoğun bir çalışma içerisinde olan arkadaşım, şimdi Muhtarlık Daire Başkanımız bugün yargılandığı mahkemeden beraat aldı" dedi.

"Ekrem İmamoğlu ne şahsı adına ne de yol arkadaşları adına buna müsaade edecek bir kişilik değildir" ifadesini kullanan İmamoğlu, şunları söyledi:

Kaldı ki bazen yargısız infaz yapma çabası içinde olan insanlara sesleniyorum; yahu Yavuz Bey bir derneğe verdiği 272 adet 150 liralık yardım kartı yüzünden bu cezaya mahkum edilmeye çalışıldı. Ortada verdiği dernekle ilgili bir hüküm yok henüz, o dernekle ilgili hüküm olmadığı gibi içeride tutuklu kimse yok. Ama burada birine 15 yıl tutuklamaya çalışıyorsunuz. Olacak iş değil, atılan bu adımlar seçime doğru daha neler yapacaklarının ön sinyallari, fragmanları... Yani yarın Ekrem'e neler diyecekler, Ekrem'in yol arkadaşlarına neler yakıştıracaklar."

"Bize leke atarak kazanacağınızı sanıyorsanız, 2019'da yediğiniz demokrasi tokadının daha âlâsı geliyor 2024'te"

İmamoğlu, açıklamasında şunları vurguladı: 

İşinize bakın, buradan sesleniyorum; bu işin başında kim varsa, en tepesinden en aşağıya bir avuç insan işinize bakın. Bu vücuda leke yapışmaz, yakınındaki hiçbirine de yakışmaz. Ben daha iyi yapacağım deyin, bunu anlarız. Ama bize leke atarak kazanacağınızı sanıyorsanız 23 Haziran 2019'da yediğiniz 806 bin farklılık demokrasi tokadının daha alası geliyor 2024 31 Mart'ında. Bu kötü yollardan vazgeçin.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU