The Walking Dead'in yeni dizisi nihayet sıfır noktasına döndü

Daryl Dixon, izleyiciyi her şeyin başladığı yere geri götürüyor

6 bölümden oluşan dizide 54 yaşındaki Norman Reedus'a, Clémence Poésy ve Louis Puech Scigliuzzi eşlik ediyor (AMC)

The Walking Dead: Daryl Dixon'ın prömiyeri seriye yavaş tempolu bir bölüm kattı, yeni karakterleri tanıtmak için zaman ayırdı ve en önemlisi dizi için benzersiz bir ton belirledi: Geçmişte gördüğümüzden biraz daha karanlık, The Last of Us dünyasıyla daha uyumlu bir ton. 

Her şeyin başladığı yer

Dizinin ikinci bölümü Alouette, prömiyerin sunduğu yüksek prodüksiyon değerlerini ve hikaye anlatımını korurken aksiyonu kesinlikle artırdı. 

Yeni dizinin aldığı riskler artarken kapsamı da genişliyor. The Walking Dead'in izleyiciyi ilk kez her şeyin başladığı yere yani sıfır noktasına götürdüğü bölüm de bunun bir kanıtı.

*Buradan sonası spoiler içerir*

Alouette, Paris'te her şeyin ters gittiği gecede Isabelle'i takip ederek açılıyor. Isabelle'in Ekim 2010'daki sarhoş gecesinde başlayan olaylar, şehir parçalanmaya başladığında kalp atışlarını hızlandıran bir kaçışa dönüşüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Walking Dead çizgi romanlarının yaratıcısı ve ekran uyarlamasının yazarlarından Robert Kirkman, ilk sezon finalinin salgının kökenleri hakkında bilgi vermesiyle ilgili üzüntüsünü dile getirmişti.

Bölüm, zombilerin bağlamından bahsetmiş ve Fransa'daki laboratuvardan kısaca söz ederek virüsün kapsamını netleştirmişti. O sırada izleyiciler, o laboratuvarın ne kadar önemli olacağını bilmiyordu.

Virüsün çıktığı laboratuvar

Yıllar sonra, The Walking Dead: World Beyond'un bitiş sahnesinde, Fransız bir bilim insanı, salgın başladığında bıraktığı işi devam ettirmek niyetiyle çürümekte olan bir laboratuvara geliyordu. Sahne Fransa'yı sıfır noktası olarak gösteriyordu, virüs tam da bu laboratuvardan çıkmıştı. 

Bilim adamı bir dizüstü bilgisayar açarak, The Walking Dead evreninin ilk günlerinde Rick'e tüm bu bilgileri veren bilim adamı Dr. Jenner'ın görüntülerini izliyordu. Fransız laboratuvarı düşene kadar iki bilim insanı birbirleriyle iletişim halindeydi ancak birçok soru cevapsız kaldı.

Cevapsız sorular yanıt bulacak mı?

The Walking Dead: Daryl Dixon'ın Fransa'da geçmesiyle birlikte, izleyicilerin yakın gelecekte her şeyin başladığı yere geri dönme ihtimali kesinlikle çok yüksek. 

Eleştirmenlere göre, virüsün kökenlerini araştırmak bunca yıl sonra bile faydalı bir hikaye olabilir. 

Alouette, izleyiciyi sıfır noktasına daha çok yaklaştırdı ve dünyayı sonsuza dek değiştiren korkunç anlara heyecan verici bir bakış sundu. 

Isabelle'in gözünden dünyanın parçalandığını görmek, karakteri daha da geliştirdi. 

Isabelle ve Daryl'ın birlikte her şeyin başladığı laboratuvara gidip gitmeyecekleriniyse zaman gösterecek.


Independent Türkçe, Collider, ScreenRant
 

DAHA FAZLA HABER OKU