Libya'daki diğer iki barajla ilgili uluslararası kaygılar

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, söz konusu iki barajın kısmen yıkılan Derne ve Bingazi şehirleri arasındaki Vadi Cazza Barajı ile Bingazi yakınındaki Vadi el-Kattara Barajı olduğunu belirtti

Fotoğraf: Reuters

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Libya'nın tanık olduğu yıkıcı sellerin ardından büyük baskılara maruz kaldıkları bildirilen diğer iki barajla ilgili kaygılarını dile getirdi.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, söz konusu iki barajın kısmen yıkılan Derne ve Bingazi şehirleri arasındaki Vadi Cazza Barajı ile Bingazi yakınındaki Vadi el-Kattara Barajı olduğunu belirtti.

Ofise göre, iki barajın stabilitesine ilişkin "çelişkili raporlar" var. Yetkililer her iki barajın da iyi durumda olduğunu ve iyi çalıştığını söylerken, OCHA Libyalı yetkililerin “baraj üzerindeki baskıyı hafifletmek için Cazza Barajı'na pompalar kurulduğunu” söylediğini aktardı.

Derne şehri, geçen hafta sonu yaşanan şiddetli fırtınanın ardından, özellikle iki barajın çökmesi nedeniyle ciddi hasar gördü.

Fırtına binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Binlerce kişi ise hâlâ kayıp ve yetkililer henüz kesin sayılarını bilmiyor.

Birleşmiş Milletler Göç Örgütü'nün tahminleri, Libya'nın kuzeydoğusunda meydana gelen felaket sonucu 40 binden fazla insanın evini kaybettiğini gösteriyor.

Ağır hasar gören pek çok alanda henüz doğru istatistikler hazırlanmasının mümkün olmadığı belirtiliyor. Dünya Gıda Programı, afet bölgesindeki 100 bin kişiye en az üç ay süreyle destek sağlayacak gıda malzemeleri hazırlıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın.

DAHA FAZLA HABER OKU