Denzel Washington'ın gelecek filmi 16 yıllık rekoru kıracak

2024'te gösterime girecek filmin, 68 yaşındaki aktörün en büyük filmi olması bekleniyor

İki dalda Oscar adaylığı bulunan filmi, Gladyatör 2'de de olduğu gibi Ridley Scott yönetmişti (Universal)

Denzel Washington, oyunculuk kariyerine 1977'de başlamış ancak büyük çıkışını 1982'de NBC'nin hastane draması St. Elsewhere'deki Dr. Phillip Chandler rolüyle yapmıştı

Washington bundan sonra, Malcolm X'te filme adını veren Malcolm, Onaltıncı Raund'da (The Hurricane) Rubin "Hurricane" Carter ve Oscar kazandığı İlk Gün'de (Training Day) Dedektif Alonzo Harris gibi önemli rollerle kendini kanıtlamıştı.

Yıldızlarla dolu kadro

Washington'ın bir sonraki projesi Gladyatör 2 (Gladiator 2). Russell Crowe'un başrolünü oynadığı 2000 yapımı Gladyatör'ün devamı niteliğindeki filmin yıldızlarla dolu bir oyuncu kadrosu var. 

Filmde Washington'ın yanı sıra Paul Mescal, Pedro Pascal ve Barry Keoghan da rol alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2024'ün en merakla beklenen yapımlarından biri olan film, Ridley Scott'ın destansı Gladyatör evreninin geri dönüşünü müjdeliyor.

Denzel Washington'ın bugüne kadar en çok hasılat yapan filmi Amerikan Gangsteri (American Gangster). 2007 yapımı biyografik suç filmi, gangster Frank Lucas'ın 1968'de Vietnam Savaşı'ndan dönen Amerikan uçaklarıyla ABD'ye eroin soktuğu uyuşturucu operasyonunu anlatıyor. 

Frank Lucas'ı Denzel Washington canlandırırken, Russell Crowe da dedektif Richie Roberts rolünde ona eşlik ediyor. 

Yılın en yüksek hasılat yapan 19. filmi

Film gişede yaklaşık 268 milyon dolar hasılat elde etmişti. Eleştirmenler de filmi genel olarak beğenmiş, Washington'la Crowe'u etkileyici performansları için övmüştü.

Denzel Washington'ın en yüksek hasılat yapan filmiyle ilgili ilginç olan, aslında gişede o kadar da fazla kazandırmamış olması.

Amerikan Gangsteri 2007'de, yılın en yüksek hasılat yapan 19. filmi olabilmişti. Bir numarada yer alan film yaklaşık 337 milyon dolar hasılat elde eden Örümcek Adam 3'tü (Spider Man 3).

Kendi rekorunu kıracak

Şimdiyse Gladyatör 2'nin Denzel Washington'ın tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi olacağına şüphe yok.

Bununla birlikte, Ridley Scott'ın ilk Gladyatör'ü gişede 503 milyon dolar kazanmıştı. 12 dalda Oscar'a aday gösterilen film, bunlardan 5'ini kazanmayı başarmıştı.

503 milyon dolarlık hasılat, Amerikan Gangsteri'nin elde ettiğinin neredeyse iki katı. Bu şekilde Gladyatör 2'nin, selefinin izinden giderek önemli miktarda para kazanması ve Washington'ın en büyük filmi olması son derece mümkün görünüyor.

Gladyatör 2'nin 22 Kasım 2024'te gösterime girmesi planlanıyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Comingsoon.net

DAHA FAZLA HABER OKU