Ünlü şef, ödüllü diziyi yerden yere vurdu: "Melodramatik bir kurgu"

Altın Küre ödüllü dizi, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 99 puana sahip

Christopher Storer'ın yarattığı dizi, Türkiye'de Disney+'ta yayımlanıyor (FX)

İlk sezonu 2022'de yayımlanan The Bear'in yıldızları Jeremy Allen White ve Ayo Edebiri, Şikago'da zor durumdaki bir sandviç dükkanını konu alan dizideki rollerine hazırlanmak için profesyonel şeflerden eğitim almıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak kendi mekanı Mark's Off Madison'ı açmadan önce 20 yılı aşkın süre restoranlarda çalışan ödüllü şef Mark Strausman, dizinin yemek sektörünü doğru şekilde tasvir ettiğini düşünmüyor.

The Crown'a benzetti

Strausman, Insider'a yaptığı açıklamada, The Bear'i "kesinlikle" izlemediğini ancak dizi hakkında "melodramatik bir kurgu" olduğuna inanacak kadar çok şey gördüğünü ve duyduğunu söyledi:

Prens Harry'nin The Crown hakkında ne dediğini duydunuz mu? Aynı şey.

2021'de sohbet programı The Late Late Show With James Corden'a katılan Sussex Dükü, Netflix dizisini "kurgusal" ama "gerçeğe çok az dayanan" bir dizi olarak nitelendirmişti: 

Bu yaşam tarzının, görevi ve hizmeti her şeyin üstünde tutmanın yarattığı baskıların neler olabileceği konusunda size kabaca bir fikir veriyor.

Strausman, karakterlerin kaotik bir restoran mutfağını yönetmenin stresiyle sık sık birbirlerine bağırdığı bir dizi olan The Bear hakkında benzer şeyler düşünüyor.

"Harika kurguları severiz"

"Yani, dinleyin, Hollywood para kazanmak için var. Hollywood, insanların izlemek isteyeceği hikayeler yazmak için var" diyen şef, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu tarihi bir olay değil ama restoran işi böyle yürümüyor. Hele benim restoranım hiç böyle değil. Biz mutfakta insanlara saygılı davranırız. İnsan kaynaklarımız var. Yani bunların hepsi dramatik televizyon kurgusu ve biz harika kurguları severiz.

Strausman, dizinin hayranı olmasa da diğer şefler The Bear'in yemek sektöründeki deneyimlerini yansıttığını düşündüklerini söylemişti.

"Acı verecek kadar gerçek"

Michelin yıldızlı mutfaklarda çalışmadan önce Uluslararası Aşçılık Merkezi'nde eğitim gören Genevieve Yam, Bon Appétit için 2022'de kaleme aldığı yazıda, dizinin tasvirlerini "acı verecek kadar gerçek" diye nitelendirmişti.

New York'taki restoranlarda 10 yıldır çalışan Şef Jane Brendlinger da Food and Wine'daki yazısında dizinin abartılı melodram anları olduğunu, sektör jargonunu aşırı kullandığını ve mantıklı olmayan noktalar içerdiğini ancak şeflerin hayatının ayrıntılı tasviriyle, kendisine ve meslektaşlarına "gerçek hayat travmalarını" yeniden yaşattığını belirtmişti.


Independent Türkçe, Insider, Bon Appétit

DAHA FAZLA HABER OKU