Elon Musk, Shivon Zilis'ten olan ikizlerinin adını açıkladı

İkizlerin Kasım 2021'de dünyaya geldiği bildirilmişti

(AFP)

Elon Musk, Shivon Zilis'ten olan ikiz çocuklarının ismini açıkladı.

Time Magazine'in yakında yayımlayacağı Musk biyografisinden paylaşılan bir alıntıda yazar Walter Isaacson, Neuralink'te yönetici olan 37 yaşındaki Zilis ve Tesla'nın 52 yaşındaki CEO'sunun 22 aylık ikizlerine Strider ve Azure isimlerini koyduğunu yazdı.

Ayrıca yazarın eskiden Twitter diye bilinen X'te paylaştığı, ailenin birlikte görüldüğü ilk fotoğrafta Strider annesinin, Azure ise babasının kucağında otururken görülüyor. Musk ve Zilis'in, ikizleri Strider ve Azure'u Kasım 2021'de kucaklarına aldığı bildirilse de doğum haberi sonraki yılın temmuzuna kadar manşetlere çıkmamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Isaacson'a göre Zilis, "OpenAI'ın 8 yıl önce kurulmasından bu yana yapay zeka konusunda Musk'ın entelektüel yoldaşı" olmasına ve X'in patronundan çocukları olmasına rağmen ikili duygusal bir ilişki içinde değil. Reuters'ın haberinde Zilis'in iş arkadaşlarına açılarak ikizlere tüp bebek yöntemiyle hamile kaldığını onlara söylediği iddia ediliyor.

2021'in sonraki haftalarında Musk'ın, eski kız arkadaşı Grimes'tan Exa Dark Sideræl adını verdikleri bir kız bebeği olmuş, bu ismin kısaltması olarak ona Y demişlerdi. Çift, çocuğu taşıyıcı anne aracılığıyla gizlice dünyaya getirmişti. Oblivion adlı parçasıyla tanınan sanatçıyla Musk'ın Mayıs 2020'de dünyaya gelen X AE A-XII adlı üç yaşında bir erkek çocuğu da var. X'in ilk adı X AE A-12, Kaliforniya eyaleti kurallarına aykırı olduğu için yasalara uymak zorunda kalan çift çocuğun ismini değiştirmişti. Page Six'e göre üç yıl birlikte olan çift Exa'nın doğumu öncesi, Eylül 2021'de "kısmen ayrılmıştı".

Musk, Zilis ve Grimes'ten olan çocuklarının yanı sıra ilk eşi Justine Wilson'dan olan 19 yaşındaki ikizleri Vivian Jenna Wilson ve Griffin'le, üçüzleri Kai, Damian ve Sax'in da babası. Üçüzler 2006'da, ikizlerse 2004'te dünyaya gelmişti.

 

Musk, çocukken Isaac Asimov hikayelerini özümsemesinden bu yana robotlarımızın bize düşman kesilmesinden endişe duyuyor. Time'daki bu alıntı bunun nedenini ve bununla ilgili ne yaptığını açıklıyor.


TMZ'nin elde ettiği mahkeme belgelerine göre, trans olan Vivian eyaletin yeni bir nüfus kağıdı çıkarmasını talep ettiği bir dilekçeyle babasını açıkça reddetmişti. Vivian belgelerde, isim değişikliğinin arkasında yatan nedenin sadece yeni "toplumsal cinsiyet kimliği" değil, aynı zamanda "artık biyolojik babasıyla [Elon] birlikte yaşamadığı ve hiçbir yoldan, hiçbir şekilde ve biçimde onunla bir ilişkisi olmasını istemediği gerçeği" olduğunu yazmıştı.

Musk'ın biyografi yazarına göre teknoloji girişimcisi, kızının geçiş sürecine dair "genelde iyimserdi" ama nihayetinde siyasi ideoloji onları ayırdı. Musk, kızıyla ilişkisini düzeltmek için sarfettiğini öne sürdüğü çabalar hakkında Isaacson'a "Birçok kez onunla yakınlaşmaya çalıştım" dedi.

Ama benimle vakit geçirmek istemiyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU