The Walking Dead: Daryl Dixon'ın yıldızı yeni diziyi övdü: "Bambaşka bir alem"

Daryl'ı canlandıran Norman Reedus, yeni dizideki zombilerin bile farklı olduğunu söyledi

6 bölümden oluşan dizide Reedus'a Clémence Poésy, Laïka Blanc-Francard ve Louis Puech Scigliuzzi eşlik ediyor (AMC)

The Walking Dead hayranlarının favori karakteri Daryl Dixon, yeni dizide ilk kez görüldüğünde yabancı bir ülkenin kıyılarındaki bir teknede kendinden geçmiş haldeydi. 

Yeni dizideki zombileri anlattı

Ancak dizinin baş karakterini bekleyen tek zorluk sadece bilmediği bir yerde uyanması değil. Çünkü uyandığı yer Fransa kıyıları ve Amerikalı Daryl Dixon, Fransızca bilmiyor.

Dizinin yıldızı Norman Reedus, Entertainment Weekly'ye verdiği röportajda "Hikayenin büyük bir kısmı Daryl'ın olayları anlamaya çalışmasıyla ilgili" diyerek ekledi:

Bu işe yarayacak mı? İşe yaramayacak mı? Kavga mı edeceğiz? Aramız iyi mi? Daryl, Fransızca bilmiyor ve bu da hikayenin bir parçası.

54 yaşındaki oyuncu, Daryl Dixon spinoff'unu orijinal diziden ayıran en önemli özelliklerden birinin Fransa'da geçmesi olduğunu vurguladı:

Ekip farklı, fotoğraflar farklı, birlikte oynadığım insanların oyunculuk tarzı farklı, senaryo farklı.

Daryl Dixon'daki zombilerin bile farklı olduğunu söyleyen oyuncu, "Bu dizideki zombilerin hepsi dansçı. Figüran değil dansçılar. Yani garip şekillerde eğiliyor ve hareket ediyorlar. Korku filmiyle Cirque du Soleil'in bir karışımı. Çılgınca" dedi.

Yine motosiklete binecek mi?

Öte yandan Daryl, kıyıya hiçbir şeyi olmadan çıksa da hayranlar ünlü motosiklet tutkununun bir noktada motosiklet bulup bulamayacağını merak etmekten kendilerini alamıyor. 

Reedus, bununla ilgili "Daha önce hiç binmediğim bir sürü şeye biniyor ve daha önce hiç elime almadığım bir sürü silah kullanıyorum" diyerek ekledi: 

Bu bambaşka bir alem.

Notre Dame Katedrali yeniden "inşa edildi"

Hikayenin bir diğer önemli parçası da her şeyin Fransa'da geçmesi ve orada çekilmiş olması. The Walking Dead'in başladığı ilk günden beri ekipte olan baş yapımcı Greg Nicotero'ya göre, burası The Walking Dead'in çekildiği Georgia ormanlarından çok farklı:

Tüm hava farklı. Paris sokaklarında yürürken hissetmeden edemeyeceğiniz bir romantizm var. Sinematografi, ışıklandırma ve prodüksiyon tasarımının hepsi çok romantik hissettiriyor.

Nicotero, sadece zombi kıyametinden sonra başka bir ülkenin neye benzediğini gösterecek olmaktan değil dünyanın başka bir yerinde salgının nasıl yayıldığını sahnelemekten de heyecan duyduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizideki zombi kıyameti 2010'da gerçekleşmişti. Bu da gerçek hayattaki zaman çizelgesinde o tarihten sonra olan herhangi bir şeyin, The Walking Dead evreninde asla gerçekleşmediği anlamına geliyor. Buna 2019'daki Notre-Dame yangını da dahil. 

Nicotero'nun açıkladığına göre bu durum yapım ekibini bir hayli uğraştırdı:

Notre Dame'daki yangın teorik olarak zombi kıyameti gerçekleştikten sonra oldu. Bu yüzden görsel efekt ekibi Notre Dame Katedrali'nin yangından önceki halini yeniden inşa etti. Bazı yapılar ve Paris'teki bazı şeyler vardı ki onları kıyamet öncesine döndürmemiz gerekti.

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 75 puan alan The Walking Dead: Daryl Dixon'ın ilk bölümü 10 Eylül'de yayımlanacak.

Dizi, son sezonlarda heyecanını yitiren The Walking Dead'e yeni bir soluk getirmesiyle eleştirmenlerin beğenisini kazanmıştı.


Independent Türkçe, Entertainment Weekly, Movieweb

DAHA FAZLA HABER OKU