Netflix'ten "tek kuruş almadığını" söyleyen Breaking Bad'in yıldızına hayranlardan destek

Kısa süre önce oyuncular grevinin ön saflarında konuşan Paul, "Netflix'ten tek kuruş almadığını" öne sürmüştü

(AFP)

Süregelen oyuncu ve yazar grevinde, Breaking Bad'in yeniden yayımlanmasından para almadığına dair yorumun yapan Aaron Paul'a hayranları sahip çıktı.

44 yaşındaki Paul, 2008'den 2013'e kadar yayımlanan ve eleştirmenlerin beğenisini toplayan uyuşturucu tacirliği konulu 5 sezonluk dramanın tamamında Bryan Cranston'la beraber başrolde yer almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Breaking Bad'in yıldızı yakın zamanda büyük TV ve film stüdyolarını protesto için Ekran Oyuncuları Sendikası - Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu (Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists/SAG-AFTRA) üyesi meslektaşlarına katılmıştı.

ET Canada'ya konuşan Paul "Tamamen dürsüt olmak gerekirse, Breaking Bad için Netflix'ten tek kuruş almıyorum" diye açıkladı.

Oyuncu, "Ve bana göre bu delilik" dedi.

Diziler bu internet yayın platformlarında sonsuza kadar kalıyor ve dalgalanmalar yaşıyor.

Paul daha geçen gün "Breaking Bad'in Netflix'te popüler olduğunu" gördüğünü paylaştı.

"Bu dijital yayın platformlarının çoğunun ödeme yapmamanın, yanlarına kâr kaldığını bildiğini düşünüyorum. Şimdi ödeme zamanı" diye ekleyen Paul, "Bu, uğruna mücadele verdiğimiz şeylerden sadece biri" dedi.

The Independent yorum için Netflix'le temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Yeniden gösterim ödemeleri, sendikaların pazarlığını yürüttüğü ve ilk yayından sonraki tekrarlarla diğer yayınlar için film ve televizyon programlarında çalışanlara yapılan uzun vadeli ödemeler anlamına geliyor.

 

Yorumlar aynı zamanda TV'deki bir sanatçı = milyoner yanılgısını da ortaya koyuyor. Durum yüzde 99,9 oranında böyle değil. Friends gibi popüler dizilerdeki tanınmış oyuncuların daha büyük kesintiler talep etmesi istisnai bir durum. Çoğu oyuncu hepimiz gibi düşe kalka ilerliyor.


Bu ödemelerin yapılmaması SAG-AFTRA'yla Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (Alliance of Motion Picture and Television Producers/AMPTP) arasındaki ana tartışma konularından biri.

Paul'un 4 Eylül Pazartesi günü X/Twitter'da paylaşılan sözleri daha sonra, Paul'un sektörün en büyük kazananları arasında olduğuna dikkat çeken bazıları tarafından kınandı.

Biri, "Bu neden delilik olsun?" diye sorguladı.

Yaptığım eski işlerden telif ödemesi almıyorum.

Öte yandan pek çok kişi buna karşı çıkarken biri şu yanıtı verdi:

Millet yorumlarda 'ühü ühü zavallı milyoner oyuncu' yazıyor ama mesele şu ki *dizinin yıldızı* dijital yayınlarından para kazanmazken, başkasının kazandığını mı düşünüyorsunuz????

Bir diğeriyse "Mega-milyonerlerin ve multi-milyarderlerin kendilerine ayırdığı pastadan bir parça almaya çalışan diğer kişileri eleştirenleri asla anlayamayacağım. İŞÇİLERİ DESTEKLEYİN" diye yazdı.

İkinci bir kişi de "Bazıları için milyoner oyuncuya ödeme yapılmaması gerektiğini düşünmek gerçekten kolay çünkü bunlar isimsiz yöneticilerin sahip olduğu yatları, mega malikaneleri, egzotik arabaları ve tatil evlerini görmüyor" diye yorum yaptı.

SAG-AFTRA'nın daha adil bir anlaşma için Amerikan Yazarlar Birliği'ne (WGA) katılma yönünde oy kullandığı temmuzdan bu yana Hollywood fiilen kapalı.

Her iki sendikanın başlıca talepleri benziyor: ücret artışı, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve dijital yayın platformlarındaki yeniden gösterim ödemelerinin artması. Son talep, birçoğu tarihi greve açıklık getirmek için "dehşet verici" ödeme hikayelerini paylaşan, grevdeki yıldız isimler arasında popüler bir ifade haline geldi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU