Yeni ankete göre Cumhuriyetçilerin yüzde 60'ı başkanlık yarışında Trump'ı görmek istiyor

Trump, Cumhuriyetçi Parti'deki en yakın rakibine 46 puan fark atıyor

(AP)

Yeni bir ankete göre Donald Trump, yasal sorunları ve hakkındaki iddianameler artsa da 2024 Cumhuriyetçi Parti ön seçimini önde götürüyor.

The Wall Street Journal'ın yaptığı ankete göre Cumhuriyetçi seçmenlerin en az yüzde 59'u, Cumhuriyetçi Parti ön seçimi bugün yapılsa ilk tercihlerinin eski başkan olacağını söyledi.

Eski başkanın Cumhuriyetçi Parti ön seçimindeki en büyük rakibi olan Florida Valisi Ron DeSantis'e karşı Trump, 46 puan farkla önde.

Yeni anket halkın sadece yüzde 48'inin onu önde gelen aday olarak desteklediği Nisan'dan bu yana, Trump'ın popülaritesinde yüzde 11'lik bir sıçrama gösteriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhuriyetçi Parti'nin ön seçimlerinde oy kullanabilecek 600 kişiyle Ağustos sonunda görüşen gazeteye göre, kendisi hakkındaki iddianamelerin ardından Trump'a verilen destek önemli ölçüde arttı.

Gizli belgeleri usulsüz kullanma, sus payı ödemeleri için iş kayıtlarında tahrifat yapma ve 2020 başkanlık seçimlerini geçersiz kılma girişiminde bulunma suçlamalarıyla bu yıl 45. ABD Başkanı hakkında 4 iddianame hazırlandı.

Trump, 2020 seçim yenilgisini tersine çevirmek için Georgia'da gösterilen çabalardan dolayı bu eyalette federal suçlamalarla da karşı karşıya.

Cumhuriyetçi seçmenlerin yüzde 60'ından fazlası iddianamelerin her birinin "siyasi güdümlü ve temelsiz" olduğunu söyledi.

Yaklaşık yüzde 78'lik bir kesim, Trump'ın 2020 seçimlerinden sonra yaptıklarının "oylamanın doğruluğunu sağlamaya yönelik meşru çabalar" olduğunu bildirirken yüzde 16'lık bir diğer kesim, Trump'ın yasaları çiğneyerek ABD Kongresi'nin Georgia'daki seçimleri onaylamasını engellemeye çalıştığını ifade etti.

Ankete katılanların yaklaşık yüzde 48'i, iddianamelerin gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Trump'a oy verme olasılıklarını artırdığını belirtti.

Seçimin yeniden Trump ve ABD Başkanı Joe Biden arasında yapılması varsayımında iki aday yüzde 46'yla berabere kalırken anket katılımcılarının sadece yüzde 8'i kararsız.

Cumhuriyetçi anketör Tony Fabrizio, The Wall Street Journal'a şöyle konuştu:

Gerçekliğin artık ne kadar çarpık ve bükülmüş olduğundan bahsederken bu gerçekten iyi bir örnek teşkil ediyor zira aslında bu yarış, başka bir zaman ve mekanda bu şekilde gerçekleşmezdi.

Ankete katılanlar arasında ilk sıraya DeSantis'i yazanlar yüzde 13'te, eski Güney Carolina valisi Nikki Haley'i birinci tercih olarak görenlerse yüzde 8'de kaldı.

Teknoloji girişimcisi Vivek Ramaswamy ve eski New Jersey Valisi Chris Christie sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 3 aldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.the-independent.com/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU