Pedro Pascal, Game of Thrones'taki rolünü akıl hocalığı yaptığı aktörden çalmış

Narcos ve The Last of Us'ın yıldızı, Oberyn Martell rolüyle tüm dünyada tanınmıştı

48 yaşındaki oyuncunun hayat verdiği Oberyn Martell, dizide Gregor Clegane karakteri tarafından gözleri oyularak öldürülmüştü (HBO)

Pedro Pascal, onlarca yıl takdir edilmeyen rollerle ekranları süsledi. Yakın zamanda The Mandalorian ve The Last of Us gibi dizilerdeki performanslarıyla öne çıkan aktörün, Buffy the Vampire Slayer'da konuk oyuncu olarak yer aldığı ve yeniden ortaya çıkan görüntülerinin de viral olmasıyla, eski performansları da hayranlarının ilgi odağı oldu. 

Pedro Pascal'ın muazzam yükselişi, Game of Thrones'taki Oberyn Martell rolüyle başlamış ve Netflix'in Narcos dizisindeki başrolüyle devam etmişti. 

Pascal'ın HBO'nun arkadan bıçaklama ve ikili oynamalarıyla ünlü dizisi Game of Thrones'daki rolü alma hikayesiyse son derece ilginç.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pascal, Oberyn rolünü kapmak için Game of Thrones tarzı güç oyunlarına başvurmakla kalmamış, aynı zamanda sinsice hazırladığı seçme kasetini doğru ellere ulaştırmak için uzun zamandır tanıdığı ünlü bir arkadaşından da yardım almış. Bu arkadaş, American Horror Story'nin yıldızı Sarah Paulson'dan başkası değil. İki oyuncu 1993'ten beri yakın arkadaş.

Pascal, Seth Meyers'la yeniden gündem olan bir söyleşisinde, hayatını değiştirecek Game of Thrones rolünü almasına yol açan "uzun hikayeyi" anlatmıştı.

Yeni mezun birine akıl hocalığı yapıyordum. Bir aktör. İlk seçmelerinde benden yardım istedi ve Game of Thrones için 17 sayfalık yeni bir roldü.

Pascal oyuncunun yeteneğini övse de bu rol için uygun olmadığını da eklemişti:

25 yaşlarında gerçekten çok yetenekli, yakışıklı bir aktördü. Diziyi hiç izlememişti, bense büyük bir hayranıydım.

Pascal, Oberyn'i şöyle tarif etmişti:

30'lu yaşlarının sonundaydı. 8 kızı falan vardı. Tehlikeli biri. 'Bu mükemmel... Benim için!' dedim.

Pascal genç oyuncunun seçmelerinde akıl hocalığı yaparak kasetini kaydetmesine yardımcı olmuş ancak genç oyuncu tuvalete gitmek için ayrıldığında rolü kendi almak için hemen menajerine mesaj attığını itiraf etmişti.

O dönemde tanınan bir oyuncu olmayan Pascal, 20 yaşından beri seçmelerden sonuç alamıyordu. Bu da seçmeler için hazırladığı kasedin kalitesi ne olursa olsun, dikkate alınması için yardıma ihtiyacı olduğu anlamına geliyordu.

Pascal, 18 yaşından beri arkadaşı olan Sarah Paulson'dan yardım istedi. Paulson'ın, "O kaseti bana hemen gönder" demesiyle harekete geçen aktör, arkadaşının da yardımıyla rolü almayı başardı.

Oberyn Martell karakteri Pedro Pascal'ın aktörlük kariyerinde sıçrama yapmasına yardımcı olmakla kalmadı, performansı dizinin yükselmesine de yardımcı oldu.

Pascal, 2024'te gösterime girmesi beklenen Gladyatör 2'de de rol alıyor.


Independent Türkçe, Collider, NBC 

DAHA FAZLA HABER OKU