One Piece, Netflix'in bir türlü kıramadığı laneti yerle bir etti

Japon manga serisinin canlı aksiyon versiyonu, platformun en çok izlenenler listesinin zirvesine tırmanıyor

Matt Owens ve Steven Maeda'nın geliştirdiği dizinin her bir bölümü 17 milyon dolarlık bütçeyle çekildi (Netflix)

Netflix'in en çok beklenen dizilerinden One Piece, 31 Ağustos'ta yayımlandı. Uyarlamayı izleyenlerin yorumlarını paylaşmasının ardından dizinin Rotten Tomatoes puanı hesaplandı ve ortaya çıkan çarpıcı skor, Netflix'in bir türlü kıramadığı laneti sonunda yerle bir ettiğini kanıtladı.

Fantastik dizi, Japon manga sanatçısı Eiiçiro Oda'nın uzun soluklu serisinin bir uyarlaması. Netflix, dizinin konusunu şöyle özetliyor:

Popüler manganın bu canlı çekim uyarlamasında genç korsan Monkey D. Luffy, hasır şapkası ve çılgın mürettebatıyla birlikte hazineyi bulmak için destansı bir yolculuğa çıkıyor.

Eleştirmenler Netflix'in One Piece uyarlamasını överken, izleyiciler de merakla beklenen dizi hakkındaki düşüncelerini paylaştı. 

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da, kullanıcıların yaptığı 2 bin 500'den fazla yorum incelendiğinde One Piece, yüzde 95'lik sağlam bir izleyici puanıyla ödüllendirildi.

Bu yüksek skor, dizinin eleştirmenlerden aldığı yüzde 83'lük puanı geride bıraktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix'in animelere dayanan diğer uyarlamalarından 2017 yapımı Death Note, eleştirmenlerden 100 üzerinden 36 puan alırken, izleyici skoru yüzde 23'te kalmıştı.

1998 yapımı anime Cowboy Bebop'ın aynı adlı uyarlaması da eleştirmenlerden 100 üzerinden 46, izleyicilerdense 60 puan alabilmişti.

Hem eleştirmenler hem de seyirciler One Piece'in kalitesi ve kaynağa sadakati konusunda hemfikir görünürken, platformun anime planlarıyla ilgili iyimser bir hava hakim.

Henüz ikinci sezonla ilgili bir duyuru yapılmasa da övgüler Luffy'nin macerasının devamını görmek için duyulan iştahı gözler önüne seriyor. 

One Piece'in başarısı, Netflix'in kötü anime uyarlaması lanetini kırdığı şeklinde yorumlandı. Bu da Stranger Things'in Duffer Kardeşler olarak bilinen yaratıcıları Matt ve Ross Duffer'ın yeni Death Note uyarlamasıyla platformun diğer anime adaptasyonlarına yönelik büyük bir heyecan yarattı. 


Independent Türkçe, Screen Rant, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU