ABD Ordusu'ndaki doktora 23 kişiye cinsel saldırıda bulunma suçlamasıyla dava açıldı

Ordu, 37 yaşındaki Michael Stockin'e bir yıl boyunca yürüttüğü soruşturmanın ardından dava açtı

(Reuters)

ABD Ordusu, en az 23 kurbana cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla bir askeri doktora dava açtı. Bu, son yıllarda orduda görülen en büyük istismar vakası olabilir.

The Washington Post'un haberine göre 37 yaşındaki Binbaşı Michael Stockin'e, ordu içinde bir yıl süren soruşturmanın ardından suç isnat edildi.

Askeri yetkililer, Washington'daki Lewis-McChord Ortak Üssü'ndeki bir ağrı kliniğinde çalışan anestezi uzmanı Binbaşı Stockin'in hastaları tedavi etmesinin Şubat 2022'de yasaklandığı belirtiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ordu sözcüsü Cynthia Smith yaptığı açıklamada, doktor aleyhindeki suçlamaların askeri hukuku ihlal ederek "istismar edici cinsel temas ve uygunsuz görüntüleme içerdiğini" söyledi.

Ordu kesin suçlamaları henüz açıklamadı ve Smith halihazırda bunu "uygunsuz" diye niteliyor.

Bir asker geçen hafta The Post'a, Ocak 2022'de ağrı yönetimi kliniğinde tedavi gördükten sonra doktoru ihbar ettiğini söyledi.

Asker, sırtındaki bir sakatlık için tedaviye başvurduğunu fakat Binbaşı Stockin'in kendisinden pantolonunu indirmesini isteyip bacaklarına ve ayak bileklerine dokunduğunu iddia etti. Doktor aynı zamanda askerin cinsel organını tutmakla da suçlanıyor.

The Post, elde ettiği iddianamaye göre Binbaşı Stockin'in bu davada bir kez cinsel saldırıyla suçlandığını belirtiyor.

Binbaşı Stockin'in avukatı Robert Capovilla, ordunun davayla ilgili bir duruşma planlama sürecinde olduğunu söyledi.

Avukat, The Independent'a yaptığı açıklamada, "Yönetim ve Savunma Makamı, Binbaşı Stockin'in davasında 32. Madde Ön Duruşmasını planlama sürecinde. Ordunun Binbaşı Stockin'in mahremiyetine ve adil yargılanmaya dair Anayasal hakkına öncelik vermesini içtenlikle umuyoruz" dedi.

Ordunun geçmişte cinsel saldırı vakalarını ele alış biçimine ilişkin Kongre ve Medyadan büyük baskıya gördüğü sır değil. Bence bu eleştirilerin çoğu abartı. Ordu, cinsel saldırı iddialarının peşine düşme konusunda birlikte çalıştığım adli yargı kurumlarının neredeyse hepsinden çok daha agresif.

Bununla birlikte Ordu, Binbaşı Stockin'in masumiyet karinesiyle korunduğunu unutamaz ve sadece mağdur olduğu iddia edilenler için değil Binbaşı Stockin için de adil bir yargılama süreci sağlamak adına elinden gelen her şeyi yapmasını içtenlikle umuyorum.

Ordu bu vakayı bir yıldan uzun süredir soruşturuyor ve savunmamızı gerektiği gibi hazırlayabilmemiz için Savunma Makamına yeterli zaman ve kaynak sağlanmalı.

Davada mağdur olduğu iddia edilen kişileri temsil eden avukat Ryan Guilds, The Post'a yaptığı açıklamada, ordunun iletişim eksikliğinden "derin endişe" duyduğunu söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU