Çinli doktor aynı restoranda yemek yediği kadının beyin tümörünü yüzünden tespit etti

Kadın, doktoru ilk başta falcı sandığını söyledi

Zao Ming'in hikayesi Çin'de kutlanan 19 Ağustos Doktorlar Günü'nde viral oldu (Kolaj: SCMP)

Çin'de bir doktor aynı restoranda yemek yediği yabancı bir kadının beyin tümörü semptomları sergilediğini fark ederek duruma müdahale etti. 

Çin'in doğusundaki Zhuji Belediye Halk Hastanesi'nin beyin cerrahisi bölümünde görev yapan Zao Ming, Kasım 2022'de öğle yemeği için bir noodle dükkanına gitti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Restoranda gördüğü kadının görünüşünün olağandışı olduğunu fark eden Zao, "Kalın dudakları ve geniş bir burnu vardı. Alın kemiği öne çıkıktı ve parmakları kalın ve büyüktü. Bunlar hipofiz adenomu hormonunun tipik semptomları" diye konuştu.

Bir kadının görünüşüyle ilgili konuşarak onu incitebileceğinden endişe ettiğini ancak yine de müdahale etmek zorunda hissettiğini belirten Zao, "Ona son zamanlarda iyi hissedip hissetmediğini ve diyabeti olup olmadığını sordum. Diyabeti olduğunu söyledi. Beyninde bir tümör olabileceğini söyledim. Beyin cerrahisi doktoru olduğumu belirterek numaramı bıraktım" ifadelerini kullandı.


Haberde ismi belirtilmeyen kadınsa, Zao'yu ilk başta falcı zannettiğini ancak güven duyduktan sonra sağlık durumu hakkında konuşmaya başladığını belirtti.

Kadın, birkaç gün sonra kontrole gittiğini ve doktorların daha önce fark edemedikleri tümörü tespit ettiklerini söylerken, bunun üzerine Zao'yu arayarak kendisini ameliyat etmesini istediğini belirtti.

Kadın, "Eğer beni fark etmeseydi, beynimde bir tümör olduğunu bilemeyecektim. Hayatımı kurtardı" diye konuştu.

Beynindeki tümör ameliyatla alınan kadının sağlığına tamamen kavuştuğu ifade edildi.


Independent Türkçe, SCMP, News Directory

DAHA FAZLA HABER OKU