Bruce Willis, gişe canavarı Armageddon'da "mecburen" rol almış

Aksiyon yıldızının, kariyerindeki en büyük filmlerden biri olan Armageddon'da rol almasının bambaşka bir sebebi var

Armageddon, 4 dalda Oscar adaylığı kazanmıştı (Touchstone Pictures)

Michael Bay'in filmleri, aksiyon ve patlamalarla eşanlamlı sayılıyor. 1998 yapımı uzay filmi Armageddon, yönetmenin gişedeki ilk büyük başarılarından biriydi. 

Bruce Willis, Ben Affleck ve Liv Tyler'dan oluşan yıldızlarla dolu oyuncu kadrosunun yanı sıra Steve Buscemi, Billy Bob Thornton, Owen Wilson ve Michael Clarke Duncan'ın da yardımcı rollerde yer aldığı film, tam bir gişe canavarıydı. 

Başarısız proje Willis'i Armageddon'a bağladı

Ancak Bruce Willis'in filmdeki rolü, bir aksiyon yıldızından beklenmeyecek bir geçmişe sahipti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Armageddon gibi gişe canavarı bir Michael Bay filmi, Zor Ölüm (Die Hard) ve devam filmlerindeki John McClane rolüyle tanınan Willis için kaçınılmaz bir seçim gibi görünse de gerçek çok farklıydı.

Hollywood yıldızının filmle bağı, aslında bir başka projenin başarısızlığından kaynaklanıyordu.

Bruce Willis'in adı, Armageddon'dan önce Broadway Brawler adlı filmle anılıyordu. Başrolünde Maura Tierney'nin yer alacağı romantik spor komedisinde Willis'in canlandıracağı karakter emekli bir buz hokeyi oyuncusu olacaktı. 

Willis'e 17,5 milyon dolarlık dava

Film, 1996'da gösterime giren ve büyük başarı kazanan Yeni Bir Başlangıç'a (Jerry Maguire) benzer bir ruh yakalamayı amaçlıyordu. 

Oyuncu kadrosu ve ekipten memnuniyetsizliğini dile getiren Willis'in davranışları nedeniyle Disney filminin setinde büyük sorunlar yaşandı. Bu da ekipten birkaç kişinin kovulmasına yol açtı. Prodüksiyonun durmasının ardından ödemelerin yeniden yapılamaması üzerine film rafa kaldırıldı.

Disney, Broadway Brawler projesinin çöküşü için yasal olarak Bruce Willis'i sorumlu tuttu. 

Willis, 17,5 milyon dolarlık bir davayla karşı karşıya kalınca, düşük bir ücret karşılığında üç Disney yapımında rol almak için anlaşma yaptı.

Dev gişe hasılatına rağmen sadece 3 milyon dolar kazandı

Bu üç filmden ilki olan Armageddon'dan sadece 3 milyon dolar kazanan Willis, filmin 553,7 milyon dolarlık gişe hasılatına ve her zamanki 20 milyon dolarlık fiyatına kıyasla mikroskobik bir gelir elde etmiş oldu.

Disney'le yapılan üç filmlik anlaşma Bruce Willis'in Altıncı His'in yanı sıra İçimdeki Çocuk'ta (The Kid) da rol almasını sağladı. İçimdeki Çocuk, gişede 110,3 milyon dolar hasılat elde ederek kendi çapında başarılı olsa da Altıncı His fenomeninin yanına bile yaklaşamadı. 

Sözleşme Willis'in önünü açtı

M. Night Shyamalan'ın tüm dikkatleri üzerine çeken filmi, eleştirmenlerden tam not aldı ve sadece 40 milyon dolarlık bütçeyle 672,8 milyon dolar kazanarak 90'ların en çok hasılat yapan filmlerinden biri oldu. 

Bruce Willis'in sözleşmesi gereği yapmak zorunda kaldığı filmlerden ikisi, belki de ona kariyerinin en büyük başarılarını sağladı.

Independent Türkçe, ScreenRant, LA Times

DAHA FAZLA HABER OKU