Epstein, Prens Andrew için "seksi benden çok seviyor" demiş

Prens Andrew'un BBC'ye verdiği röportaj belgesel oluyor

Epstein ve Andrew'in Tayland'da bir yat kiralayarak üssüz kadınlardan oluşan bir grupla parti verdikleri iddia edilmişti (Reuters)

Geçen yıl hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth'in oğlu Prens Andrew'un hayatını konu alan belgeselde Andrew'la ABD'li milyarder Jeffrey Epstein'ın düşünülenden de yakın olduğu iddia edildi.

A&E yapımı "Secrets of Prince Andrew" (Prens Andrew'un Sırları) isimli belgesel 63 yaşındaki Andrew'un yaşamına odaklanıyor ve saray içinden kaynakların, avukatların ve uzmanların görüşlerini de içeriyor.

Belgesele konuşan kraliyet ailesin uzmanı Andrew Lownie, "Andrew ve Epstein çok yakınlardı. Gerçek en iyi arkadaşlar gibiydiler. Epstein'in siyah küçük defterinde Andrew'a ait 7 farklı numara vardı. Andrew'un hayatına dair en samimi detayları o biliyordu. Epstein bir kere, 'Seksi benden daha fazla seven biri varsa Andrew'dır' demişti" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Epstein ve Andrew'un birbirlerini neredeyse her ay gördüklerini belirten Lownie, Jeffrey Epstein ve Ghislaine Maxwell'in saraydaki davetlere geldiklerine dikkat çekerek, "Windsor'daki doğumgünü partilerine davet edildiler. Kraliyet ailesinin diğer üyeleriyle de tanıştılar. Epstein ve Ghislaine, Britanya monarşisinin kalbine davet edildi" diye konuştu.

Buckingham Sarayı'nın eski basın sözcüsü Dickie Arbiter ise, "Andrew onu davet etmek için Kraliçe'nin iznini isterdi. Kraliçe çocuklarına güvenirdi. 90'larda Epstein'ı kimse duymamıştı" ifadelerini kullandı.

Prens Andrew hakkındaki küçük yaştaki çocuğa cinsel istismar iddialarının ardından Kasım 2019'da BBC'ye bir röportaj vermiş ve burada Jeffrey Epstein'la 1999'da Maxwell aracılığıyla tanıştığını söylemişti. 

Ancak daha sonra Times gazetesi 2001'de yazılan bir mektubu ele geçirerek ikilinin 1990'ların başında tanıştıklarını ortaya çıkarmıştı. 

Prens Andrew, röportajda ayrıca Epstein'la çok yakın olmadıklarını öne sürmüştü. 

İtibarına büyük zarar veren röportajın ardından Andrew, kraliyet içindeki görevlerinden ayrılmış ve askeri ünvanlarının da sökülmesine karar verilmişti. 


Virginia Roberts Giuffre isimli bir kadın 2001'de 17 yaşındayken Jeffrey Epstein tarafından Prens Andrew'la seks yapmaya zorlandığını öne sürmüş ve Epstein'ın kendisini güçlü adamlarla birlikte olması için özel uçaklarla gezdirdiğini söylemişti. 

Hakkındaki suçlamaları reddeden Prens Andrew'un Giuffre'yle bir anlaşma yapması üzerine ABD mahkemesi davayı düşürmüştü.

Küçük yaştaki kız çocuklarını zengin ve güçlü adamlarla fuhuşa zorlamakla suçlanan ABD'li milyarder Jeffrey Epstein ise 2019'da New York'ta tutulduğu cezaevi hücresinde ölü bulunmuştu.

Ghislaine Maxwell ise Epstein'a yardım ettiği suçlamasıyla 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.


Independent Türkçe, Fox News, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU