Joaquin Phoenix, Napolyon'daki rol arkadaşı Vanessa Kirby'yi tokatlamış

Ridley Scott'ın yakında gösterime girecek filminde iki oyuncu, Napolyon Bonapart ve Joséphine de Beauharnais'yi canlandırıyor

Napolyon'un başrol oyuncuları Vanessa Kirby ve Joaquin Phoenix, Ridley Scott'ın yeni filmini çekerken birbirlerine sundukları yaratıcı özgürlükler hakkında konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

48 yaşındaki Phoenix, filme ismini veren Fransız İmparator'u canlandırırken, 35 yaşındaki Kirby de fırtınalı bir ilişki yaşadığı Joséphine de Beauharnais'yi oynuyor. Film, liderin dünya hakimiyeti hırsını ve çalkantılı evliliğini çevreleyen karanlığı keşfedecek.

Tarihi çiftin boşanmasını tasvir eden bir sahnede Napolyon'un Joséphine'i tokatlaması, filmde doğaçlama bir an olmuş.

Kirby yakın zamanda Empire dergisine verdiği röportajda, "Kilisede boşanırken gerçekten söyledikleri sözleri kullanıyorduk" dedi. 

Böyle bir şey olduğunda, arşiv niteliğindeki canlandırmaya sadık kalarak replikleri okuyabilir ve sonra eve gidebilirsiniz. Ama biz her zaman birbirimizi şaşırtmak istedik.

Phoenix aynı röportajda, "Bana 'Bak, nasıl hissediyorsan öyle yapabilirsin' dedi. Ben de 'Aynısı senin için de geçerli' diye yanıtladım. O da, 'Bana tokat atabilirsin, beni tutabilirsin, itebilirsin, öpebilirsin, ne gerekiyorsa' dedi" diye anımsıyor.

Birbirimizi şaşırtacağımız ve senaryoda olmayan anlar yaratmaya çalışacağımız konusunda anlaşmıştık çünkü ikimiz de dönem draması klişelerinden kaçınmak istiyorduk. Bununla iyi düzenlenmiş ve tasarlanmış anları kastediyorum.

Kirby şunları ekledi: 

Yaratıcı bir ortağınızın olması ve 'Tamam, her şey güvenli. Yanındayım. Karanlık yerlere birlikte gideceğiz' demeniz en harika şey.

Phoenix tokat sahnesiyle için, "Birbirimizi cesaretlendirdik, çekim anlarında birbirimizi şoka uğratmak için meydan okumayı talep ettik" dedi. 

Ve işte o andan ortaya çıkan şey buydu.

Empire'a verdiği bir başka röportajda Scott, Phoenix'in rol için yaptığı yoğun hazırlıktan bahsetti.

Scott, "Phoenix gelip, lanet olası iki haftanız kalmışken, 'Ne yapacağımı bilmiyorum' der" diye anlattı.

Ben de 'Ne?!' diye yanıtlarım. 'Ne yapacağımı bilmiyorum'. Tanrım. 'İçeri gel, otur' dedim. 10 gün boyunca, tüm gün, oturup sahne sahne konuştuk. Bir anlamda prova yaptık. Kesinlikle detay detay.

Scott ve Phoenix daha önce gişe rekorları kıran 2000 yapımı efsanevi Gladyatör'de (Gladiator) beraber çalışmıştı. Phoenix filmde Russell Crowe'un canlandırdığı Maximus Decimus Meridus'un düşmanı Commodus'u canlandırmıştı.

Phoenix, dergiye "Gladyatör'de Ridley'yle çalışmak benim için inanılmaz bir tecrübeydi ve çok gençtim. Bu benim ilk büyük prodüksiyonumdu" dedi. 

Bu deneyimi veya benzer bir şeyi tekrar yaşamayı çok istiyordum.

Oyuncularla yapılan röportajın tamamı Empire'ın 3 Ağustos Perşembe günkü sayısında yayımlanacak.

Napolyon'un 22 Kasım'da gösterime girmesi planlanıyor.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU