İsveç: Kuran yakma olaylarıyla ilgili Rusya destekli bir dezenformasyon kampanyasına maruz kalıyoruz

İsveç Sivil Savunma Bakanı Bohlin. “Rus destekli aktörlerin, kutsal kitaplara yapılan saygısızlığın arkasında İsveç devletinin olduğu gibi yanlış verileri nasıl büyüttüğünü görüyoruz” dedi

Fotoğraf: AA

İsveç Sivil Savunma Bakanı Carl Oskar Bohlin, Son Kuran yakma olaylarıyla ilgili olarak, İsveç’in, NATO'ya aday ülke imajını bozmak amacıyla "Rusya'nın desteklediği gruplar" tarafından bir dezenformasyon kampanyasına maruz kaldığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bohlin, yaptığı basın toplantısında, “İsveç, İsveç'in ve İsveç vatandaşlarının çıkarlarına zarar vermek amacıyla resmi ve yarı resmî kurumlar tarafından desteklenen bir dezenformasyon kampanyasının hedefidir. Rus destekli aktörlerin, kutsal kitaplara yapılan saygısızlığın arkasında İsveç devletinin olduğu gibi yanlış verileri nasıl büyüttüğünü görüyoruz” ifadelerini kullandı.

"Bu, elbette, tamamen yanlış" diyen Bohlin, bu resmî kurumların ‘bölünmeye neden olmaya ve İsveç’in uluslararası konumunu zayıflatmaya’ çalıştıklarını belirtti

Stockholm’daki Rus Büyükelçiliği konuya ilişkin yorum talebine yanıt vermedi.

Bu yaz İsveç ve Danimarka’daki çeşitli protestolarda Kuran-ı Kerimler yakıldı. Söz konusu durum, Müslümanlar arasında öfkeli tepkilere yol açtı ve göstericilerin Bağdat’taki İsveç büyükelçiliğine baskın düzenleyip tahrip ettiği protestoları ateşledi.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU