Medeniyetten uzak yaşamak için ormana giden aile ölü bulundu

"Onları durdurmaya çalıştık ama dinlemediler"

Rebecca Vance'in oğlunun (en solda), Rebecca Vance'in (soldan ikinci) ve Christine Vance'in (soldan üçüncü) cesetleri mumyalaşmış halde bulundu (Trevala Jara)

ABD'nin Colorado eyaletinde medeniyetten uzak yaşamak için ıssız bir kamp alanına giden ailenin cesetleri bulundu. 

Yetkililer salı günkü açıklamada, hem Christina Vance ve Rebecca Vance'in hem de Rebecca Vance'in 14 yaşındaki oğluna ait kalıntıların kısmen mumyalaştığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kalıntılar, Gunnison Ulusal Ormanı'nda bir yürüyüşçünün 9 Temmuz'da ailenin çadırını bulmasıyla keşfedilmişti. 

Bölgede yapılan araştırmada çadırın yanında bir ceset bulunmuştu. Çadırın içinde iki ceset daha tespit edilmişti. Kamp alanında boş yemek paketleri, kitaplar ve tuvalet için kullanılan bir yer bulunmuştu. Cesetlerde yetersiz beslenme belirtileri görülmüştü.

Yetkililer, üçlünün konserve yiyeceklerle hayatını sürdürdüğünü düşünüyor.

Gunnison County Adli Tabibi Michael Barnes, Vancelerin açlık, soğuk hava şartları veya karbonmonoksit zehirlenmesinden dolayı hayatını kaybettiğinden şüphelendiklerini duyurdu.
 

Into the Wild
Sean Penn'in 2007 yapımı ünlü filmi Into the Wild da benzer bir sonla biten bir "doğaya dönüş" macerasını konu almıştı (Paramount Vantage)


Ailenin barınak yapmaya çalıştığının, fakat kış şartları ağırlaşınca bundan vazgeçtiği düşünülüyor.

Vancelerin üvey kardeşi Trevala Jara, Gazette'ye ailenin dünyadan kaçmak için Temmuz 2022'de bölgeye doğru yola çıktığını söyledi. Jara, kardeşlerinin doğada hayatta kalma deneyimi olmadığını, konuyla ilgili sadece internette araştırma yaptıklarını ve YouTube videoları izlediklerini belirtti:

Onları durdurmaya çalıştık ama dinlemediler. Kararlarını çoktan vermişlerdi.

Jara, 41 yaşındaki Christine Vance ve 42 yaşındaki Rebecca Vance'in dünyanın gidişatından endişe duyduklarını, Kovid-19 pandemisinin özellikle Rebecca Vance'i kötü etkilediğini vurguladı. 

Christine Vance'in de ablasının ve yeğeninin yalnız kalmaması için ikiliye katıldıklarını belirten Jara, kardeşlerinin "deli olmadığını" ancak hazırlık yapmadıklarını söyledi.

 

Independent Türkçe, Guardian, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU