Ünlü aktör Jim Caviezel, Trump'la buluştu: "Ben hâlâ İsa'yım ama o yeni Musa"

Mel Gibson'ın Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi (The Passion of the Christ) filminde İsa'yı canlandıran oyuncu, bu kutsal benzetmeyi Fox News'te yaptı

Jim Caviezel, Sound of Freedom'da (Angel Studios)

Oyuncu Jim Caviezel, New Jersey'de ziyaret ettiği Donald Trump'ı "yeni Musa" ilan etti.

Mel Gibson'ın Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi filminde İsa'yı canlandıran Caviezel, hakkında iki kez dava ve iki kez azil soruşturması açılan bir dönemlik başkana bu kutsal benzetmeyi Fox News'te yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhafazakar oyuncu, insan ticareti karşıtı yeni filmi Sound of Freedom'un tanıtımı için perşembe günü Fox News'teki Fox & Friends programına katıldı.

Yapımı sadece 4,5 milyon dolara mal olmasına karşın film şimdiden 100 milyon doları aşkın gişe hasılatı elde etti.

Caviezel sunucu Brian Kilmeade'e, Cumhuriyetçi Parti'nin (GOP) 2024 Başkanlık Seçimi aday adaylarının başında gelen Trump'ın acilen Beyaz Saray'a geri gelmesi gerektiğini söyledi.

Caviezel "Şöyle ki Trump, Beyaz Saray'da olmalı çünkü insan kaçakçılarının peşine düşecek" diye üsteledi.

Oyuncu, yapımcı Eduardo Verástegui'yla birlikte filmi önceki gece New Jersey'nin Bedminster şehrindeki özel golf kulübünde Trump'a izlettiklerini söyledi.
 

"Çok daha fazlasını yapmamız lazım. Donald Trump'la başlamamız gerek. Beyaz Saray'da olmalı çünkü insan kaçakçılarının peşine düşecek."


Caviezel, "O yeni Musa" dedi.

Yani, ben hâlâ İsa'yım ama o yeni Musa. Firavun, çocuklarımı serbest bırak.

Film, insan ticareti karşıtı aktivist Tim Ballard'ın eserinden yola çıkarak hazırlanmış ve kurgusal hikayede Ballard, Kolombiya'daki çocukları seks tacirlerinin elinden kurtarmak için yola çıkıyor.

Ballard, 2019'un sonlarıyla 2020 arasında, Trump'ın başkanlığı döneminde Beyaz Saray'ın insan kaçakçılığıyla mücadele danışma konseyinde görev yapmıştı.

Caviezel, Trump'ın bir kurtarıcı figürü olduğunu iddia eden QAnon komplo hareketinin asılsız iddialarına atıfta bulunmakla suçlanıyor.

Filmin tanıtımı sırasında Caviezel, Steve Bannon'ın podcast'inde Bannon'a çocukların kanları için kaçırıldığını söyledi ki bu bir QAnon iddiası. Caviezel geçmişte de Trump'ın derin devleti ve rakiplerini yenip iktidara geri dönmek için gizli bir plan yürürlüğe koyacağına dair bir QAnon teorisi olan "fırtına"ya atıfta bulunmuştu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU