9 yaşında liseyi bitiren çocuğun ailesi, ebeveynliğin altın kuralını paylaştı

David Balogun, astrofizikçi olmak istiyor

David, lisedeki öğretmenlerin de kendisine destek olduğunu belirtti (WGAL)

9 yaşında liseden mezun olan çocuğun ailesi, 1 numaralı ebeveynlik kuralını paylaştı.

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde çevrimiçi eğitim veren Reach Cyber Charter School'dan ocakta lise diploması kazanan 9 yaşındaki David Balogun'ın ebeveynleri, çocuklarını yetiştirirken nelere dikkat ettiklerini anlattı. 

David'in babası Henry Balogun, ülkenin tanınmış medya kuruluşlarından CNBC'ye "Ebeveyn olarak düşünce yapınızı değiştirmeniz gerekiyor" dedi. 

Henry, "Oğlunuz size sürekli sorular sorduğunda bu her zaman kolay olmuyor. Soruları yanıtlamaya devam etmek zorundasınız çünkü ona ‘Beni rahat bırak' demek istemezsiniz" ifadelerini kullandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

David'in annesi Ronya ise oğullarının zihinsel yeteneklerini 6 yaşında henüz kimse kendisine öğretmeden negatif sayıları toplayıp çıkarabildiğinde fark ettiklerini ve çocuklarına buna uygun bir eğitim sağladıklarını belirtti. 

CNBC'nin internet sitesindeki haberde, ebeveynlerin uyguladığı 1 numaralı kuralın "Sistem çocuğuna uygun değilse çocuğunuzu değiştirmeye çalışmayın. Sistemi düzeltmeye çalışın" olduğunu yazdı.

Ronya, çocuğunun 20 yaşındaki öğrencilerle aynı sınıfta okumasının uyum sorunları yaratacağına dikkat çekerek, David'i çevrimiçi eğitim veren Bucks County Community College'a kaydettirdiklerini belirtti.

Ronya, David'in kendi yolunu çizebileceğine güvendiklerini ve bunun önemli olduğunu vurgulayarak, "Ona 'Sen bunları biliyorsun' diyemem çünkü onun ben onun beyninde değilim. Kısmen de olsa beni yönlendirmesi için ona güvenmeliyim" dedi.

Eğitimci Esther Wojcicki, güvenin önemli bir unsur olduğuna dikkat çekerek, "Çocuklarınıza kendi başlarına bir şeyler yapmaları için ne kadar güvenirseniz, o kadar güçlenirler" ifadelerini kullandı.

Ronya, David gibi bir çocuğu büyütmek için önceden belirlenmiş herhangi bir formülün olmadığını söyleyerek, "Referans alabileceğimiz bir çerçeve yok. Hani bazen hiçbir yol olmadığında yeni bir yol açarsınız ya, biz de öyle yapıyoruz" dedi.

David ise ileride astrofizikçi olmak istediğini söyleyerek, "Kara deliklerle süpernovalar üzerine çalışmayı hedefliyorum" demişti


Independent Türkçe, CNBC, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU