ABD'de zile basıp kaçan üç çocuğu öldüren zanlıya müebbet

Arabasıyla 6 çocuğun olduğu arabayı kovalamıştı

Chandra'nın çocukların içinde bulunduğu araca çarptığı sırada saatte 160 kilometre hıza kadar ulaştığı tespit edildi (AP)

2020'de ABD'nin Kaliforniya eyaletinde şaka amaçlı kapı ziline basıp kaçan çocukları arabasıyla kovalayarak ölümlerine neden olan 45 yaşındaki Anurag Chandra'ya müebbet hapis cezası verildi.

İddiaya göre arkadaşlarıyla "doğruluk mu cesaret mi" oynayan 14 yaşındaki Joshua Ivascu, Chandra'nın kapı ziline basarak kaçtı.

Olaydan dolayı öfkelenen Chandra, bir arabaya doluşan Joshua ve 5 arkadaşını kendi arabasıyla kovalamaya başladı ve kısa bir süre sonra da arabaya arkadan çarparak yoldan çıkardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kontrolden çıkan araç yol kenarındaki bir ağaca çarparak dururken, otomobilin içinde bulunan 16 yaşındaki üç çocuk kazada hayatını kaybetti.

Mahkemeye yansıyan iddialara göre kendisinden iki yaş büyük ağabeyinin doğumgünü için bir araya gelen çocuklardan Joshua, uzun süre zile bastı ve kapıya doğru poposunu gösterdi.

Chandra mahkemedeki ifadesinde, kapıdaki kişinin kendisine, eşine ve 16 yaşındaki ikiz kızlarına saldırma niyetinde olan bir cinsel saldırgan olduğunu düşündüğünü ve öfkesini göstermek için onları aracıyla takip ettiğini öne sürdü.

Olayın ardından Chandra'nın polisi ve ambulansı aramadığı anlaşılırken, 45 yaşındaki sanık o gece çok içtiği için eve geldikten sonra sızdığını söyledi.


Nisanda yapılan duruşmada birinci dereceden üç cinayet ve birinci dereceden üç cinayet teşebbüsünden hükümet giyen Chandra, cuma günü görülen duruşmada ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Anurag Chandra'ya verilen ceza olası bir af kapsamından da çıkarıldı.

Chandra'ya mümkün olan en yüksek cezayı veren hakim Valerie Navarro'yu öven Bölge Başsavcısı Mike Hestrin, Chandra'nın "öfke, vurdumduymazlık ve acımasızlık dolu davranışının" tarif edilemez acılara neden olduğunu söyledi.

Chandra'nın avukatı ise müvekkilinin cinayet değil kasıtsız adam öldürme suçundan ceza alması gerektiğini ve temyize başvuracaklarını söyledi.


Independent Türkçe, Washington Post, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU