Hunter Biden'ın avukatlarından Trump'a ihtarname: "Saldırıları kes"

Belgede Paul Pelosi saldırısından bahsediliyor

Hunter Biden, eski ABD Başkanı'nın da aralarında bulunduğu sağcıların düzenli hedefi haline geldi (AP)

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın avukatları perşembe günü Donald Trump'a bir ihtarname göndererek eski ABD Başkanı'nın, Biden hakkında sık sık yaptığı düşmanca yorumların karalama amacı taşıdığını ve şiddeti teşvik edebileceğini öne sürdü.

Law360'ın ulaştığı belgede, eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin eşine yönelik şiddet içeren saldırıya gönderme yapılarak, "Başka bir olaydan sadece bir sosyal medya mesajı kadar uzağız" deniyor ve Pelosi saldırısı internetteki söylemin tehlikelerine dair ibret verici bir hikaye olarak gösteriliyor.

İhtarnamede ayrıca şöyle belirtiliyor: 

Eğer henüz yapmadıysanız, Sayın Trump'a sözlerinin geçmişte zarara yol açtığını ve buna son vermezse bunun tekrar yaşanma tehlikesi bulunduğunu açıkça söylemelisiniz.

Belgede Trump'ın, Biden'ın "idam cezası" alması gerektiğini ima ettiği öne sürülen marttaki sosyal medya paylaşımı ve Beyaz Saray'da bulunan kokainin "Hunter'ın kullanması için orada olduğunu" iddia ettiği temmuzdaki mesajı gibi, Hunter Biden hakkında sarfettiği saldırgan ifadelerin son örneklerine de dikkat çekiliyor. Belgede, bu tür provokasyonların Trump'ın "kolay tetiklenebilen takipçilerinden" birine cesaret verebileceği öne sürülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Independent, Donald Trump'ın avukatlarından Joe Tacopina'yla temasa geçti ancak Tacopina yorum yapmayı reddetti.

Haziranda Hunter Biden, federal savcılarla geçici bir uzlaşmaya vararak vergi ödememekle alakalı hafif derecedeki iki suçlamayı kabul etmiş ve muhtemelen hapis cezasından kurtulma karşılığında bir silah suçlamasıyla ilgili anlaşma yapmıştı.

Hunter Biden'ın itiraflarının yine de bir federal yargıcın onaylaması gerekiyor ve bu ay içinde bir duruşma tarihi belirlendi.

ABD Kongresi'ndeki ve dışındaki Cumhuriyetçiler, Hunter Biden'ın daha sert kovuşturmalardan kaçınmak için tanınmış isminden faydalandığını iddia ediyor.

Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi'nde bu hafta FBI Direktörü Christopher Wray'le yapılan oturumda Cumhuriyetçi Parti üyeleri, siyasi yanlılık iddiasıyla kurumu sert şekilde eleştirdi.

Temsilciler Meclisi üyesi Wesley Hunt, Wray'e "Amerikan halkının bugün FBI hakkında bildiği ve inandığı şey şudur bayım" dedi.

Eğer bir Trump'sanız, yargılanırsınız. Eğer bir Biden'sanız, korunursunuz.

FBI direktörü bunu, "Tabii ki çifte standartla ilgili açıklamanıza katılmıyorum" diye yanıtladı.

Bana göre, en azından benim gözetimim altında, tek bir standardımız var. Bu standart da kimin hoşuna gittiğine bakmadan, nereye varırsa varsın gerçeklerin peşinden gitmektir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU