Elvis'in kızı Lisa Marie Presley'nin ölüm nedeni açıklandı

Elvis Presley'nin tek kızı, acil tıp görevlileri tarafından acilen Los Angeles'taki bir hastaneye kaldırıldıktan birkaç saat sonra hayatını kaybetmişti

(AP)

Kaliforniyalı bir adli tıp görevlisi, Lisa Marie Presley'nin yıllar önce geçirdiği zayıflama ameliyatına bağlı ince bağırsak tıkanıklığı nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Müzik efsanesi Elvis Presley'nin tek kızı olan Presley, 12 Ocak'ta görünüşe göre kalp krizi geçirdiği için Los Angeles'taki bir hastaneye kaldırıldıktan birkaç saat sonra 54 yaşında hayatını kaybetmişti.

Los Angeles County Adli Tıp-Otopsi Departmanı'nın perşembe günü yayımladığı raporda, şarkıcı ve söz yazarının ince bağırsak tıkanıklığının yol açtığı doğal nedenlerden öldüğü sonucuna varıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Associated Press'e göre otopsi raporunda Presley'nin, kilo vermek için uygulanan bariatrik cerrahide yaygın görülen bir komplikasyon yaşadığı belirtildi.

CNN'in haberine göre Presley'nin otopsi raporunda, adli tabip yardımcısı Dr. Juan M. Carrillo'nun, bağırsak tıkanıklığının "yıllar önce geçirilen bariatrik ameliyat sonrası gelişen adezyonlardan" kaynaklandığını belirten resmi görüşü yer alıyor. Dr. Carillo, "Bu komplikasyonun, bu tür ameliyatlarda uzun vadede görüldüğü bilinir" dedi.

Dr. Carrillo ifadelerini şöyle bitirdi: 

Yaralanma veya cinayete dair bir kanıt yok. Doğal yollarla öldüğü düşünülüyor.

Otopside yapılan toksikoloji testi sonuçları da Presley'nin kanında "ilaç" düzeyinde oksikodon bulunduğunu gösterdi. Kanda ayrıca depresyon, şizofreni ve manik atakları tedavi etmede kullanılan ketiapin metabolit ve opioid bağımlılığının tedavisinde kullanılabilen buprenorfin de bulundu.

Raporda o günün önceki saatlerinde mide ağrısından şikayet eden Presley'nin daha sonra fenalaştığı ve sonunda acil tıp görevlilerince acilen şehirdeki hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Lisa Marie Presley 22 Ocak'ta, çocukken yaşadığı ve halihazırda müzisyen babası için anıt ve müze işlevi gören, Elvis Presley'nin ünlü evi Graceland'e defnedilmişti.

Priscilla Presley, kızının ölümü sonrası yaptığı açıklamada "Priscilla Presley ve Presley ailesi, sevgili Lisa Marie'nin trajik ölümü karşısında şoka uğramış ve yıkılmış durumda" demişti.

Herkesin desteği, sevgisi ve duaları için son derece minnettarız ve bu çok zor zamanda mahremiyet istiyoruz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU