Moritanya ormanları tehlike altında

Çevre Bakanlığı çölleşme konusunda alarm verdi ve yeni bir çevre politikası oluşturmaya çalışıyor

Fotoğraf: Independent Arabia

Moritanya'da yeşil alanların önemli ölçüde azalmasıyla birlikte, yok olmalarına doğrudan katkıda bulunan uygulamalara maruz kalan ülke ormanlarından kurtarılabilecekleri kurtarmak için resmi bir hareket var.

Moritanyalı gazeteci ve yazar Agrini Aminouh, Moritanya Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Lalia Aali Kamra'nın Moritanya'nın en önemli krizlerinden biri haline gelen çölleşme konusunda alarm verdiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkenin akciğerlerini tahrip eden çeşitli etkenler olduğuna dikkat çekerek, bunlardan bazılarının geçim kaynağı olarak orman ağaçlarının kesilmesine dayandığını, ağaçların geleneksel fırınlar ve ticari hamamlar için bol miktarda satılan yakacak oduna dönüştürüldüğünü söyledi.

Bazıları da ağaçları keserek, gaz kıtlığı ve yoksulluk nedeniyle ısınma aracı olarak yaygın bir şekilde kullanılan odun kömürüne dönüştürmektedir ki bu da çevreye verdiği zararın yanı sıra şüphesiz kamu gelirlerine de zarar veriyor.

Resmi kurumlar tarafından bu alanda yayınlanan son rakamlara gelince, Moritanya'da sadece 47 bin 440 hektarlık bir alana yayılan 30 orman bulunduğunu ve bugün aşırı sömürü nedeniyle kötü durumda olduklarını açıkça ifade eden bakanın açıklamalarına göre bunlar şok edici.

Agrini Aminouh, Moritanya hükümetinin, bakanın iddialı olarak nitelendirdiği bir dizi karar ve faaliyetle çevrenin korunmasına yönelik yeni bir politika oluşturma yönünde hareket etme kararını teyit etti.

Bu planı uygulamak için Moritanya, başta FAO olmak üzere bir dizi kalkınma ortağıyla bağlantı halinde ilerliyor.
 

DAHA FAZLA HABER OKU