Emilia Clarke'tan "seks sahnesi" açıklaması: "O günü hatırlıyorum"

Dizinin 7. sezonunun finalinde Daenerys ve Jon Snow, Kuzey'e giden bir gemide sevişmişti

Game of Thrones, yayımlandığı dönemde 59 tane Emmy Ödülü kazanmıştı (HBO)

Tüm zamanların en sevilen dizilerinden biri olan HBO yapımı Game of Thrones, yayımlandığı dönemde izlenme rekorları kırıyordu. 8 sezon süren dizinin tartışma yaratan pek çok sahnesi olmuştu. Ancak 7. sezonda bir sahne var ki, dizinin yıldızları Emilia Clarke ve Kit Harington bile çekerken büyük rahatsızlık duydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin 7. sezonunda, Jon ve Dany'nin sevişme sahnesi set ortamını fazlasıyla gerdi. Kuzey'in Kralı ve Khaleesi, Game of Thrones'un 7. sezonunun finalinde Kuzey'e giden bir gemide sevişmişti. 

Seks sahnesi seyirciler için özellikle garipti çünkü bu sahne gerçekleşirken Bran ve Sam, Jon'un aslında Rhaegar'ın oğlu ve dolayısıyla Dany'nin yeğeni Aegon Targaryen olduğunu fark ediyordu. Yani sevişirken Jon ve Dany akraba olduklarının farkında değildi.

TJH Superhero Comic Con'a katılan 36 yaşındaki Emilia Clarke, hayranları için düzenlenen panel sırasında bu sahneyi daha da garip kılan ayrıntıyı açıkladı. Game of Thrones'un yıldızı, kardeşi Bennett Clarke'ın Dany ve Jon'un seks sahnesinin çekildiği gün sette kamera bölümünde çalıştığını söyledi.

O günü hatırlıyorum, seks sahnemizin çekildiği günü. Kardeşim kamera departmanındaydı... Ve o gün setteydi. Kit, 'Dostum, onu buradan çıkarmalısın!' dedi.

Britanyalı oyuncu, Daenerys rolüne seçildiğinde 23 yaşında ve nispeten tanınmayan bir oyuncuydu. Clarke, bu sebeple Game of Thrones'un özellikle de ilk sezonunda, çıplak sahneleri çekmek için "baskı" hissettiğini söylemişti. Ünlü oyuncu, bu sahneleri çekerken çoğu zaman rahatsızlık duyduğunu itiraf etmişti. Dizi ilerledikçe Clarke daha az çıplak sahne çekti.

Game of Thrones'un 6. sezonunda Clarke'ın son bir çıplak sahnede rol alması gerekiyordu. Sahnede Dany, bir tapınağı ve içindeki tüm Khal liderlerini yaktıktan sonra yanan binadan yara almadan çıkıyordu. Clarke, bu sahneyi canlandırmaktan "heyecan duyduğunu" çünkü sahnenin "güçlendirici" olduğunu ve "gereksiz olmadığını" söylemişti.


Independent Türkçe, ScreenRant, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU