Oz Büyücüsü'nden Ucuz Roman'a ünlü filmlerdeki en kötü 29 hata

Özel Bir Kadın'da yer alan kahvaltıdaki karışıklıktan Cesur Yürek'teki bir savaş sahnesinin arka planındaki modern bir otomobile kadar, şimdiye kadar yapılmış en ünlü film hatalarından bazıları

Avengers: Endgame'deki Mark Ruffalo, Yüzüklerin Efendisi'ndeki Elijah Wood ve Titanik'teki Kate Winslet (Marvel Studios/New Line Cinema/Paramount)

Quentin Tarantino filmi Bir Zamanlar... Hollywood'da (Once Upon a Time in Hollywood) övülürken keskin gözlü ve ünlü bir izleyici, bu gişe bombasında bariz bir tarihsel yanlışlığın olduğunu fark etti.

Bu an filmin sonunda, Leonardo DiCaprio'nun canlandırdığı Rick Dalton karakterinin bir Boeing 747 ile Avrupa'dan Hollywood'a geri döndüğü bildirildiğinde yaşanıyor. Ancak uçak meraklısı ve eğitimli bir pilot olan John Travolta, film 1969'da geçtiği için bunun imkansız olduğunu söyledi:

747 test uçuşunu Şubat 1969'da gerçekleştirse de Ocak 1970'de kullanıma girdi. Arada 9 ay fark var! O, bir Boeing 707'de olmalıydı!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun için Tarantino'yu affedebiliriz. Ancak ister Judy Garland'ın Oz Büyücüsü'nde (The Wizard of Oz) kırmızı yakut ayakkabıları olmadan görülmesi olsun ister Julia Roberts'ın Özel Bir Kadın'da (Pretty Woman) yediği kruvasanın bir kreple değiştirilmesi olsun bazı hataların kurgu sürecini atlattığına inanmak zor.

Movie Mistakes (Film Hataları) adlı internet sitesine göre, Brie Larson'ın başrol oynadığı Captain Marvel iki saatlik süresi boyunca en az 60 hata içeriyor.

Kimsenin çuvallamadığı bir film var mı?

Filmlerde yakalamamış olabileceğiniz 29 hatayı burada listeliyoruz.

Batman - 1989

Batman
"Beyler, zihnimizi genişletelim, Lawrence!" (Warner Bros)


Tim Burton'ın yönettiği süper kahraman filminde birden fazla hata var fakat bunların büyüğü Joker ve ekibi bir müzedeki tablolara zarar verdiğinde görülüyor. Çete üyelerinden biri kırmızı boya kaplı elleriyle bir tabloyu tokatlar ancak sonraki sahnede el izleri sanat eserinden kaybolur.
 

Bir Zamanlar... Hollywood'da (Once Upon a Time In Hollywood) - 2019

Once Upon a Time In Hollywood
Bir Zamanlar... Hollywood'da'daki Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt (Sony)


Leonardo DiCaprio tarafından canlandırılan Rick Dalton, bir Boeing 747'yle Hollywood'a geri döner. Ama bu uçağın modeli, 707 olmalıydı. Film 1969'da geçiyor ve 747 modeli Ocak 1970' te hizmete girdi.
 

Mezun (The Graduate) - 1967

The Graduate
(Embassy Pictures)


Dustin Hoffman'ın karakteri, Kaliforniya'daki Berkeley'e gitmek için kullandığı San Francisco'daki Körfez Köprüsü'nün yanlış yönünde ilerliyor. İki katlı köprünün, Kaliforniya'dan San Francisco'ya giden araçların kullandığı üst katında seyahat ediyor.
 

Özel Bir Kadın (Pretty Woman) - 1990

Pretty Woman

(Buena Vista Pictures)


Julia Roberts'ın karakterinin kruvasandan bir ısırık aldığı kahvaltıda bir devamlılık hatası var. Rol arkadaşı Richard Gere'la birlikte otel odasında ama kamera ona geri döndüğünde kruvasan bir krepe dönüşüyor. Sonrasında krepi ikinci kez ısırdığında, yalnızca bir ısırık izinin olduğu görülüyor.
 

Gizli Teşkilat (North by Northwest) - 1959

North by Northwest

(MGM)


Eva Marie Saint'in canlandırdığı karakterin Rushmore Dağı'ndaki kafeteryada Cary Grant'in karakterine beklenmedik bir şekilde silahla ateş açmasından birkaç saniye önce, Alfred Hitchcock'un filminde oynayan çocuk figüranlardan biri kulaklarını kapatıyor.
 

Ucuz Roman (Pulp Fiction) - 1994

Pulp Fiction
(Miramax)


John Travolta ve Samuel L. Jackson'ın karakterlerinin bir evrak çantası almaya gittiği dairenin duvarlarındaki kurşun delikleri silahlar patlamadan önce görülebiliyor.
 

Terminatör 3: Makinelerin Yükselişi (Terminator 3: Rise of the Machines) - 2003

Terminator 3: Rise of the Machines

(Warner Bros)


John Connor'ın Cessna uçağının numaraları filmde değişip duruyor. Pistteki hangardayken N3035C'dir ancak uçmaya başladığında N3413F'ye dönüşür.
 

Oz Büyücüsü (The Wizard of Oz) - 1939

The Wizard of Oz

Oz Büyücüsü'ndeki Dorothy Gale'ı canlandıran Judy Garland (MGM)


Judy Garland ağaçların Dorothy ve Korkuluk'a elmalar fırlattığı sahnede ikonik kırmızı yakut terliklerini giymiyor. Onların yerine düz siyah ayakkabılar giydiği görülebilir.
 

Keskin Nişancı (American Sniper) - 2015

American Sniper
(Warner Bros.)


Bradley Cooper'ın Irak Savaşı'ndan sonra sivil hayata adapte olurken tuttuğu bebek plastiktir. Aslında o kadar yapay görünüyordu ki o bile bunun "saçmalık" olduğunu itiraf etti.
 

Kurtuluş Günü (Independence Day) - 1996

Independence Day
(Claudette Barius/20th Century Fox)


Jeff Goldblum tarafından canlandırılan bilgisayar uzmanı David Levinson, yakalanan uzaylıların yakalanan gemisinin tutulduğu hangarda öfke nöbeti geçirdiğinde, "Sanat Departmanı" etiketli bir çöp kutusunu devirir. Belli ki bir set tasarımcısı onu yanlışlıkla oraya bırakmış.


Hızlı ve Öfkeli (The Fast and the Furious) - 2001

The Fast and the Furious

(Univeral Pictures)


Jesse ve Tran'in yarıştığı bir sahnede, Tran uzun kollu bir tişört giyse de bir sonraki sahnede atletle görünüyor. Kurgu sırasında kimse fark etmedi mi?


Harry Potter ve Ölüm Yadigarları – Bölüm 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2) - 2011

Harry Potter and the Deathly Hallows

(Warner Bros)


Bize hep Harry Potter'ın mavi gözlerini annesinden aldığı söylendi. Ama Lily Potter'ın çocukluğunu gördüğümüzde kahverengi gözleri var.


Yıldız Savaşları: Bölüm IV – Yeni Bir Umut (Star Wars: Episode IV – A New Hope) - 1977

Star Wars: Episode IV – A New Hope

Hamill, Carrie Fisher ve Harrison Ford, 1977 tarihli Yıldız Savaşları: Bölüm IV – Yeni Bir Umut'ta (Lucasfilm)


Bir grup stormtrooper, kontrol odasına girerken içlerinden biri yanlışlıkla kafasını bir kapıya çarpar. Bu işten sorumlu olan oyuncu Laurie Good, filmin son halinde bunun görüldüğüne inanamıyor.


Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) - 2003

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
(Walt Disney)


Çekim ekibinden biri, Kaptan Jack Sparrow'u canlandıran Johnny Depp korsan gemisindeyken onun arkasında kovboy şapkasıyla denize bakarak arzıendam ediyor. 


Quantum of Solace - 2008

Quantum of Solace
(Metro-Goldwyn-Mayer, Columbia Pictures, Sony)


Daniel Craig'in James Bond'unun arkasındaki bir çöpçü, yolu süpürüyormuş gibi davranırken süpürgesini yere değdirmiyor.


Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi (10 Things I Hate About You) - 1999

10 Things I Hate About You

(Buena Vista Pictures)


Öğrenci rolündeki bir figüran, Bianca yanlışlıkla beden eğitimi öğretmenini okla vurduğunda, acil yardım çağırmak için koşuyor fakat görüntüden çıktığını düşündüğünde durup kameraya bakıyor.


Cesur Yürek (Braveheart) - 1995

Braveheart
(Paramount Pictures, 20th Century Studios, FilmFlex)


Büyük bir savaş sahnesinin arka planında modern bir otomobil var. Filmin 13. yüzyılda geçtiği düşünüldüğünde bu sahnenin son kurgudan nasıl geçtiğini anlamak zor.


Zincirsiz (Django Unchained) - 2012

Django Unchained

(TWC)


Leonardo DiCaprio masaya vurup oradaki camı kırdığı sahneyi çekerken elini yanlışlıkla kesti. Ama "kes" diye bağırmak yerine rolünü sürdürdü. Tarantino bu durumu o kadar çok sevdi ki filmde tuttu.


Captain Marvel - 2019

Captain Marvel

(AP)


Hataların çoğu filmin 1990'larda geçen kısımlarıyla ilgili. Bunlar arasında Windows'un yanlış tarihli bir versiyonunu kullanan bilgisayarlar ve Carol Danvers'ın, kendisi Dünya'dan ayrılana kadar yayımlanmamış bir Nirvana şarkısı eşliğinde eski anılarını görmesi var.


Örümcek-Adam (Spider-Man) - 2002

Spider-Man
(Sony/Columbia)


Tobey Maguire'ın Örümcek Adam'ı, Kirsten Dunst'ın Mary Jane'ini bir grup saldırgandan kurtarıyor. Yağmurda baş aşağıyken onu öpmeden önce, saldırganları birtakım pencerelerden aşağı atıyor. Ancak Mary Jane'in arkasındaki pencerelerin tamamen sağlam olduğu, romantik kucaklaşmaları sırasında görülüyor.


Yabancı (Halloween) - 1978

Halloween
(Compass International Pictures, Sony Pictures, Aquarius Releasing)


John Carpenter'ın çektiği ve Jamie Lee Curtis'in başrolde oynadığı slasher (genellikle bir grup kişiyi gizlice takip eden katilin olduğu film türü -ed.n) türündeki film, Illinois'daki hayali Haddonfield kasabasında geçse de tüm arabalarda Kaliforniya plakaları var ve film Güney Kaliforniya'da çekildiği için palmiyeler görülüyor.


Define Avcıları (The Goonies) - 1985

The Goonies
(Warner Bros.)


Data, kült filmin sonunda muhabirlere ahtapotun gerçekten korkutucu olduğunu söylüyor ama burada aslında silinmiş bir sahneye işaret ediyor. Bu sahne filme sadece Disney Channel versiyonunda tekrar eklendi.


Avengers: Endgame - 2019

Avengers: Endgame
(Walt Disney)


Keskin gözlü hayranlar, son savaş sahnesi sırasında Ant-Man'in aynı anda iki yerde görüldüğünü belirtti: Hem minibüste var hem de dev formuna girmiş halde diğer Yenilmezler'le birlikte savaşıyor.


Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (The Lord of the Rings: The Two Towers) - 2002

The Lord of the Rings: The Two Towers
 (New Line Cinema)


Merry ve Pippin filmin başında Orklar tarafından yakalanır ve Pippin'e kelepçe takıldığı görülüyor. Ancak dövüş sahnesinde kelepçeler yok oluyor. Ve biraz sonra bileklerinde tekrar beliriyorlar.
 

Gladyatör (Gladiator) - 1999

Gladiator
(DreamWorks/Universal/UIP)


Ridley Scott'ın epik filmi, yakıtla çalışan araçlardan yüzyıllarca yıl önce geçiyor. Lakin Kartaca Savaşı sırasında ters dönen bir savaş arabasının arkasındaki benzin bidonunu görmek mümkün.


Kara Şövalye Yükseliyor (The Dark Knight Rises) - 2012

The Dark Knight Rises
 (Warner Bros.)


Christopher Nolan'ın filmindeki borsa soygunu sahnesinin başlangıcında vaktin gece mi gündüz mü olduğunu karışıyor. Önce açıkça gün ışığı görülüyor ama polis kovalamacasından sonra aniden zifiri karanlık oluyor.


Titanik (Titanic) - 1997

Titanic
(20th Century Studios/Paramount)


Jack (Leonardo DiCaprio) çıplak Rose'un (Kate Winslet) resmini çizerken ona yatağın yanına gitmesini söyledikten sonra aslında kanepeyi kastettiğini belirtiyor. Bu sahnede DiCaprio repliklerini karıştırsa da James Cameron filmde tuttu çünkü komikti.


Jurassic World - 2015

Jurassic World
(Universal)


Gişe rekorları kıran filmde, başrol oyuncusu Chris Pratt'in ağzı hareket etmeden rol arkadaşı Bryce Dallas Howard'la konuştuğu bir sahnenin de aralarında olduğu yaklaşık 33 hata yer aldı. Başka bir sahnede de bir telefonun kırık ekranının aniden düzeldiği görülüyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Eren Umurbilir

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU