ABD'de tren raydan çıktı: Yellowstone Irmağı'nda tehlikeli sızıntı riski var

Şerif Bürosu "Hasar alan çok sayıda sarnıçlı vagon petrol ürünleri sızdırıyor" diye belirtti

24 Haziran 2023 Cumartesi günü Montana eyaletinin Columbus bölgesi yakınlarındaki bir köprünün çökmesinin ardından birkaç tren vagonu Yellowstone Irmağı'na düştü (AP)

Yetkililerin cumartesi günü bildirdiği üzere asfalt ve sülfür taşıyan bir tren, köprünün çökmesinin ardından raydan çıkarak ABD'nin Montana eyatelindeki görkemli Yellowstone Irmağı'na düştü.

Laurel, Billings ve Lockwood şehirlerindeki su arıtma tesisleri, olaydan kaynaklanan sızıntı nedeniyle kapakları kapatırken bölge sakinlerinden su tasarrufu yapmaları istendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stillwater County'nin Acil Durum Hizmetleri Başkanı David Stamey, trende hangi maddelerin taşındığını The Associated Press'e doğruladı.

Stamey, sahada çalışan ekiplerin acil bir tehlike içinde olmadığını ve ırmaktaki su miktarının artmasıyla tehlikeli maddenin seyreldiğini söyledi.

8 vagonun bir kısmı ırmakta, bir kısmı da hasarlı köprünün ırmağa düşen kısmında bulunuyordu.

Yellowstone County Şerif Bürosu daha önce sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda "Hasar alan çok sayıda sarnıçlı vagon petrol ürünleri sızdırıyor" diye belirtti.
 

Yellowstone Irmağı
Köprü çöktükten sonra tren raydan çıkarak Yellowstone Irmağı'na düştü (Yellowstone County Şerif Bürosu)

 

Yellowstone County'e yönelik acil bir tehdit yok. Önlemler alınıyor.

Trenin raydan çıktığı yer, 1872'de ABD'de açılan ilk milli park olan dünyaca ünlü Yellowstone Milli Parkı'na yaklaşık 177 km uzaklıkta.

Olay, Yellowstone Irmağı Vadisi'nin tarım ve çiftlik arazileriyle çevrili bir bölgesinde gerçekleşti. Irmak bu noktada milli parkın dışına doğru dökülüyor.

Montana Balık, Yaban Hayatı ve Park Departmanı, Yellowstone ve Stillwater ırmaklarının bazı bölümlerinin kapatıldığını açıkladı.

Kurumun yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

24 Haziran 2023'te saat 06.00 sularında Montana Stillwater County'de, Yellowstone Irmağı'nın üzerindeki demiryolu köprüsünde bir tren raydan çıktı.

Stillwater County Afet ve Acil Durum Hizmetleri ise "Köprü çöktü ve Yellowstone Irmağı'nda çok sayıda vagon var. Trenin raydan çıkma nedenini henüz tespit edemedik" diye belirtildi.

Kurum, yerel ve eyalet acil durum müdahale ekiplerinin federal birimlerle koordinasyon halinde olduğunu da ekledi.

Yellowstone County Afet ve Acil Durum Hizmetleri, şehir yönetimlerinin ve sulama kanalı şirketlerinin sızıntı nedeniyle koruyucu önlemler aldığını açıkladı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU