Harvard'ın yeni bilgisayar bilimleri hocası bir sohbet botu

Üniversitenin amiral gemisi CS50 dersine kayıtlı öğrenciler, eylülde yapay zeka hocayla karşılaşacak

Harvard Üniversitesi'nin Bilgisayar Bilimlerine Giriş dersine kayıtlı öğrenciler, 2023 Güz Döneminden itibaren CS50 sohbet botunu kullanmaya teşvik edilecek (Reuters)

Harvard Üniversitesi, ChatGPT'ye benzer bir yapay zeka sohbet botunu, amiral gemisi niteliğindeki kodlama dersinde eğitmen olarak kullanmayı planlıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bilgisayar Bilimleri 50: Bilgisayar Bilimlerine Giriş (CS50) programına kayıtlı öğrenciler, dersler eylülde başladığında yapay zeka aracını kullanmaya teşvik edilecek.

Ders eğitmenlerine göre, bu yapay zeka öğretmen muhtemelen OpenAI'ın GPT 3.5 veya GPT 4 modellerini temel alacak.

The Harvard Crimson'a konuşan CS50 profesörü David Malan, "Bizim umudumuz, yapay zeka sayesinde öğrencilerimize öğrenimlerini kendilerine en uygun hızda ve tarzda 7/24 destekleyebilecek yazılım tabanlı araçlar sağlayarak CS50'deki her öğrenci için nihayetinde bire bir öğretmen/öğrenci oranına yaklaşabilmek" dedi.

edX ve daha genel olarak OpenCourseWare üzerinden öğrencilerin belirli sorularına göre hazırlanmış destek sağlamak, uzun zamandır epey zor bir işti; dolayısıyla bu özellikler hem kampüsteki hem de kampüs dışındaki öğrencilere fayda sağlayacak.

Profesör Malan, yapay zeka öğretim robotunun kodlarındaki hataları bularak veya çalışmaları hakkında geri bildirim vererek öğrencilere geri bildirim sunacağını söyledi.

Bu sohbet botu, OpenAI'ın ChatGPT'sinin Kasım 2022'de piyasaya sürülmesinden bu yana tüm zamanların en hızlı büyüyen uygulaması olmasıyla yapay zeka araçlarının popülaritesindeki muazzam boyuttaki hızlı artış yaşanırken geliyor.

ChatGPT piyasaya sürüldükten sonra iki ayda 100 milyon aktif kullanıcıya ulaşmıştı. Bu sohbet botunun şiir ve deneme yazmaktan bilgisayar kodu üretmeye kadar bir dizi görevi yerine getirebilmesi kullanıcıları cezbetmişti.
 

ChatGPT
(AP)


Genel kullanıma sunulduğundan beri ChatGPT'yle rekabet etmek için piyasaya sürülen diğer yapay zeka araçları arasında, rakibine benzer kabiliyetlere sahip Google'ın Bard'ı da yer alıyor.

Yakın zamanda yapılan bir güncelleme, Bard'ın sadece kod yazmasına değil, kodu kendi başına çalıştırmasına da olanak tanıdı. Google'ın iddiasına göre bu sayede Bard, mevcut üretken yapay zeka sistemlerine göre çok daha derin düzeydeki sorunları çözebiliyor.

Doğruluk ve yapay zeka "halüsinasyonları" bu tür teknolojilerde hâlâ önemli bir sorun ve Google, güncellemeye rağmen Bard'ın "her zaman doğru olmayacağı" uyarısını yapıyor.

Profesör Malan, öğrencilerin yapay zekanın tuzaklarına karşı uyarılacağını belirtti ve kendilerine bilgi sunulduğunda "her zaman eleştirel düşünmeleri" gerektiğini söyledi.

Ancak bu araçlar yalnızca öğrenci ve öğretmenlerin geri bildirimleriyle daha iyi hale gelecektir.

Dolayısıyla onlar da sürecin büyük bir parçası olacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU