Libya'da kripto para madenciliği yapan 10 Çinli tutuklandı

Libya’nın batısındaki güvenlik hizmetleri, yasaları ihlal ederek bir çiftlikte dijital para madenciliği yapmakla suçlanan 10 Çin vatandaşını tutukladı

Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Ulusal Birlik Hükümeti’ne bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dün yapılan açıklamada, Zliten şehrindeki bir siteye baskın düzenlendiği belirtildi. Yerleşimde yapılan araştırma üzerine söz konusu eylemde kullanılan soğutuculara ek olarak dijital para madenciliği için hazırlanan ekipmanların bulunduğu, sistemleri çalıştıran Çin uyruklu kişilerin de tutuklandığı bildirildi. Ayrıca ilgili tüm yasal tedbirlerin alındığı, yetkili mercilere sevk edildiği aktarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın haberine göre, Libya Başsavcılığı Soruşturma Direktörü Savcı Sıddık es-Sur, Başsavcılığın Trablus ve Misrata Temyiz Mahkemelerinin yargı yetkisi kapsamında kripto para madenciliği olaylarını araştırdığını duyurdu. Açıklamada, Asayiş Savcılığı’nın Misrata İstinaf Mahkemesi'nin görev alanı dahilinde adli arama yaptığı belirtildi. Bu kapsamda komplike matematiksel işlemleri gerçekleştirmek için kullanılan bilgisayarları ile birlikte 10 Çinliye işlem yapıldığı kaydedildi.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre söz konusu kişilere bağlı cihazların incelenmesinin ardından ekipmanların yasa dışı kripto para madenciliği yapmak için kullanıldığı anlaşıldı. Ayrıca bu kişilerin Trablus ve Misrata'da kripto madenciliği için merkez olarak kullandıkları diğer iki yerleşke de ortaya çıkarıldı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamaya göre Suç Soruşturma Dairesi ve Kolluk Kuvvetleri ekipleri, söz konusu iki yerleşkede de cihazlara ve ekipmanlara el koydu. Hukuka aykırı bir şekilde kripto madencilik yaptıkları için tutuklanan zanlıların ifadelerinin alınmasına devam edildiği bilgisi paylaşıldı.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU