İzinsiz inşaat Neymar'ın başına dert açtı

Yıldız futbolcunun babası, yetkililerle tartışınca gözaltına alındı

Neymar, sakatlığı sebebiyle Şubat 2023'ten beri yeşil sahalardan uzak (Reuters)

Aldattığı sevgilisinden özür dilemesiyle gündeme oturan ünlü futbolcu Neymar'ın başı Brezilya'daki lüks eviyle de belada.

Yetkililer, Rio de Janeiro'nın 130 kilometre uzağındaki Mangaratiba'da yer alan malikanede süren "büyük inşaat çalışmalarının" izin alınmadan yapıldığını dün duyurdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medyada yayılan şikayetlerin ardından harekete geçen yetkililer, Neymar'ın evinde bir su yolunun yönünün değiştirildiği ve nehirden izinsiz su çıkarıldığını tespit etti.

İzin alınmadan kazı yapıldığı ve sahil kumunun kullanıldığı belirlendi.

31 yaşındaki futbolcunun babası Neymar Santos Sr, inşaatı inceleyen yetkililerle tartıştı. Gözaltına alınan baba Neymar daha sonra serbest bırakıldı.

Mangaratiba Belediyesi, usulsüzlüklerin değerlendirileceği ve tahminen en az 5 milyon real (yaklaşık 25 milyon TL) para cezası verileceğini duyurdu.
 

Ev
Neymar'ın evinde yapay gölet inşa ediliyordu (AFP)


Fransa Ligue 1 ekiplerinden PSG'nin yıldızı, malikaneyi 2016'da 8 milyon euro'ya satın almıştı. 10 bin metrekarelik mülkte yüzme havuzu, tenis kortu, spor salonu ve helikopter pisti var. 

Neymar, hamile kız arkadaşı Bruna Biancardi'yi aldattığı ortaya çıkınca iki gün önce özür açıklaması yayımlamıştı. Yıldız futbolcu, "Bunu ikimiz ve ailemiz için yapıyorum. Sana bizim hayatımızda ihtiyacım var. Tüm bunlara ne kadar maruz kaldığını, bunlardan dolayı ne kadar acı çektiğini ve yanımda olmayı ne kadar istediğini gördüm. Ben senin yanındayım. Bir hata yaptım" demiş ve sözlerine şöyle devam etmişti:

Yaşananlar, hayatımdaki en özel insanlardan birine ulaştı. Yanımda görmeyi hayal ettiğim kadın, çocuğumun annesi ve onun ailesine ulaştı. Hatalarım ve gereksiz sözler için zaten özür diledim ancak bunu alenen de yapmak zorunda hissediyorum.

 

Independent Türkçe, AFP, Daily Mail, AS

DAHA FAZLA HABER OKU