Black Mirror hayranları "rahatsız edici" sürprizle sarsıldı

Bölümün sonu izleyicileri "travmatize" etti

(Netflix)

6. sezonuyla geri dönen Black Mirror, bir kez daha izleyicileri rahatsız ediyor.

Charlie Brooker ve Annabel Jones'un Netflix için yaptığı antoloji dizisi; Annie Murphy'den Salma Hayek'e, Aaron Paul'den Josh Hartnett'e yıldızlardan oluşan bir kadronun yer aldığı 5 yeni bölümle geri döndü. Dizinin son sezonu 2019'da yayımlanmıştı.

Her sezon, en iyi bölümün hangisi olduğu konusunda yeni bir tartışma alevleniyor ve görünen o ki, hayranlar ikinci bölümün bu raundu kazanabileceği fikrinde uzlaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Loch Henry" başlıklı bölüm, seri katil Iain Adair hakkındaki tüyler ürpertici vaka nedeniyle uzun zaman önce sakinlerinin çoğu tarafından terk edilen bir İskoçya kasabasında geçiyor.

Bölümde Davis (Samuel Blenkin), yeni kız arkadaşı Pia'yı (Myha'la Herrold), annesi Janet (Monica Dolan) ile tanıştırmak için bölüme adını veren İskoç köyüne getiriyor.

Film çalışmaları dersleri için bir belgesel yapmak üzere oradadırlar ve Pia, Iain Adair'i duyunca bu vakayı konu alan bir gerçek suç belgeseli yapmaları için Davis'i ikna eder.

*Bundan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması*

Davis'in bu hikayeyle bizzat bir bağı var: Kurbanların kalıntılarıyla dolu işkence odası keşfedilmeden kısa bir süre önce Iain, Davis'in babasını vurmuş. Yaralandığı için hastaneye gitse de orada enfeksiyon kapıp ölmüş.

Ancak bir gece Pia gerçeği keşfediyor. Pia, Davis'in annesinin Bergerac adlı dizinin tekrar bölümlerini içeren eski video kasetlerinden birini kullanarak çekim yaptıktan sonra kaseti tekrar izliyor. Çektiği görüntüler sona erdiğinde kaset kesiliyor ve dizi yerine Janet ve polis kocasının Iain Adair'le yaptığı işbirliği gözler önüne seriliyor.

Bu tüyler ürpertici video, Dolan'ın maskeli karakterinin onlarca yıl önce kaybolan genç bir çifte işkence ettiğini gösteriyor.

Kara Ayna

Black Mirror'ın "Loch Henry" bölümündeki Monica Dolan (Netflix)​​​​​​​


Bu sürpriz, tesirinden dolayı övgü aldı.

Bir izleyici "'Loch Henry' hakkında düşünmeden edemiyorum" diye yazdı ve ekledi:

Bu bölüm sezonun en büyük sürprizine sahip ve kollarınızı sallayıp 'Bu çok fena!' diye bağırmadan bunu tarif etmenin bir yolu yok.

Bir başka hayransa "loch henry tarafından travmatize edildikten sonra yoluma devam etmeye çalışıyorum" derken, bir diğer izleyici şu ifadeleri kullandı:

Black Mirror'ın 6. sezonundaki loch henry bölümü o kadar çılgıncaydı ki kimse o sürprizi beklemiyordu.

Diğerleri de onu yeni sezonun en "rahatsız edici" bölümü diye nitelendirdi.

Ancak The Independent, Black Mirror'ın yeni sezonuna bütün olarak bakıldığında hem iyi hem kötü bölümlerin yer aldığını düşünüyor. Her bir bölümün tek tek nasıl değendirildiğini burada bulabilirsiniz.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU