Yaratıcısından "tarihin en kötü seks sahnesi"yle ilgili açıklama

"Görünüşü, kıyafetleri, saçı... Hepsini bilerek yaptık. Adam tam bir dangalak."

Dizinin başrolündeki Lily-Rose Depp ve The Weeknd'e, Suzanna Son, Troye Sivan, Moses Sumney, Jane Adams, Dan Levy, Jennie Ruby Jane, Eli Roth ve Hank Azaria gibi isimler eşlik ediyor (HBO)

Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptığından beri gündemden düşmeyen The Idol'la ilgili açıklama geldi. Dizinin hem yaratıcılarından hem de başrol oyuncularından biri olan The Weeknd, GQ tarafından "tarihin en kötü seks sahnesi" olarak adlandıran sahneyle ilgili sessizliğini bozdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gerçek adı Abel Tesfaye olan müzisyen-oyuncu, HBO dizisini yapımcı ortağı Reza Fahim ve Euphoria'nın yaratıcısı Sam Levinson'la birlikte yaratmıştı. 

The Weeknd, dizinin ikinci bölümünde yer alan seks sahnesinin internette tartışmalara yol açmasının ardından "sahnenin seksi olmaması gerektiğini" açıkladı.

33 yaşındaki müzisyen, GQ'ya verdiği yeni röportajda sahnenin amacının izleyicileri rahatsız etmek olduğunu söyledi. 

The Weeknd, gece kulübü sahibi ve aynı zamanda bir tarikat lideri olan Tedros adındaki gizemli bir adamı canlandırırken, Lily-Rose Depp de duygusal açıdan savunmasız pop yıldızı Jocelyn'e hayat veriyor.

The Weeknd, ikinci bölümün sonunda Tedros'la Jocelyn'in yer aldığı tartışmalı sahne için "Bunun hiçbir seksi yanı yok" dedi.

"Adam tam bir dalgalak"

Kanadalı şarkıcı, eleştirilere yanıt olarak şunları söyledi: 

O sahneyi izlerken ne hissederseniz hissedin, ister rahatsızlık duyun, ister iğrenç hissedin, ister karakterler adına utanın. Tüm bu duyguların toplamı şu: Bu adam boyundan büyük işlere kalkışıyor ve bu, onun burada olmaması gereken bir durum.

The Weeknd, kendisine "karakterinin Jocelyn'e söylediği sözleri kafasından atıp atmadığını" sorulması üzerine de şu yanıtı verdi:

Kesinlikle. Orada olduğuna inanamıyor. Tam bir ezik gibi görünüyor. O anlar bir psikopatın içinde bulabileceğiniz insanlıktır, zırhındaki çatlaktır.

Tesfaye, canlandırdığı karakter hakkında bilgi verirken şunları ekledi: 

O aşağılık biri, bir psikopat. Bunu neden ballandıra ballandıra anlatalım ki?

Tedros'ta aslında hiçbir gizemli özelliğin vurgulayan The Weeknd, şu ifadeleri kullandı:

Onda gerçekten gizemli ya da hipnotize edici hiçbir yan yok. Görünüşü, kıyafetleri, saçı... Hepsini bilerek yaptık. Adam tam bir dangalak.

Temel İçgücü etkisi

Canlandırdığı Tedros karakteriyle ilgili bilgi vermeye devam eden The Weeknd, sözlerini şöyle sürdürdü:

Nasıl göründüğünü çok önemsediğini ve iyi göründüğünü düşündüğünü anlayabiliyorsunuz. Ama sonra onun yalnız olduğu o tuhaf anları görüyorsunuz. Prova yapıyor, hesaplıyor. Ve bunu yapmak zorunda, yoksa hiçbir şeyi yok. Acınacak halde. Bu senaryoların içine sokulan ve sudan çıkmış balık gibi olan pek çok insan için bu geçerli.

Yıldız ayrıca, Jocelyn'in birinci bölümde izlediği 1992 yapımı erotik gerilim filmi Temel İçgüdü'nün (Basic Instinct) kendileri için bir referans noktası olduğuna işaret ederek, yönetmen Paul Verhoeven'i "90'lardaki satirik gerilim filmlerinin kralı" olarak nitelendirdi.

Evet, filmlerinde 'seksi' anlar var ama çok banal ve saçma başka anlar da var.


Independent Türkçe, Insider, GQ

DAHA FAZLA HABER OKU