Kanada eski bir askerini cinayet davasında yargılanması için Tayland'a iade etti

Mathew Dupre, geçen yıl Phuket'te bir suç çetesi üyesi olan Jimi "Slice" Sandhu'nun öldürülmesine ilişkin aranıyor

Ulusal polis şefi Damrongsak Kittiprapas (sağda), 4 Şubat 2022'de Phuket'te gangster Jimi "Slice" Sandhu'yu öldürdüğü şüphesiyle aranan Kanadalı Matthew Dupre'nin (ekranda) iadesine ilişkin 29 Mayıs 2023'te Tayland'ın Bangkok kentinde Suçla Mücadele Birimi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşurken (AFP)

Eski bir Kanadalı asker, bir çete cinayetindeki rolü nedeniyle Tayland'a iade edildi.

38 yaşındaki Mathew Dupre, geçen yıl şubatta Phuket'te suç çetesi üyesi Jimi Singh "Slice" Sandhu'yu öldürdüğü iddiasıyla aranıyor.

Pazartesi günü gazetecilere konuşan Tayland Merkezi Soruşturma Bürosu Komiseri Jirabhop Bhuridej, Dupre'nin cinayetten yargılanmak üzere Bangkok'a getirildiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bangkok Post'un haberine göre Dupre, pazar günü saat 11 sularında Bangkok'tan bir ekiple birlikte özel bir uçakla Tayland'a getirildi.

Tayland polisi, ticari havayollarının talepleri reddetmesi nedeniyle bir Tayland hava kuvvetleri uçağının kullanıldığını söyledi.

Devlet savcısı Intranee Sumawong, "Tayland yargı sistemi altında yargılanması için şüpheliyi ele geçirmek zorundayız" dedi ve Dupre'nin iade tasarısı kapsamında ölüm cezasıyla karşı karşıya kalmayacağını sözlerine ekledi.

Sumawong, "Tayland'da emniyeti sağlamak ve bu ülkenin yaşamak için güvenli olduğu yönündeki itibarımızı korumak zorundayız" dedi.

Uçak, Bangkok Don Mueang Havalimanı'nın iç hat uçuşları için kullanılan ve güvenlik nedeniyle geçici olarak kapatılan Wing 6 terminaline indi.

Geçen yıl 4 Şubat'ta iki adam, Kanadalı çete üyesi Jimi Singh Sandhu'yu Phuket'in Muang bölgesindeki Rawai Plajı'nda kiraladığı denize nazır villasının otoparkında vurarak öldürmüştü. İkili, bir güvenlik kamerası tarafından villaya girerken görüntülenmişti. Yerel polis, Dupre'nin şüphelilerden biri olduğunu tespit etti.

Şüpheliler, iki gün sonra Kanada'ya gitmek üzere Tayland'dan ayrıldı.

11 Şubat 2022'de Phuket Mahkemesi, Dupre ve suç ortağı olduğu iddia edilen kişi hakkında kasıtlı adam öldürme suçlamasıyla tutuklama emri çıkardı.

Davada aranan ikinci şüpheli olan 36 yaşındaki Gene Lahrkamp, Mayıs 2022'de Kanada'da küçük bir uçak kaza yapınca öldü. Öldüğü sırada Lahrkamp, hakkında yaklaşık 1,5 milyon liralık ödül konan, Kanada'nın en çok aranan suçlularından biriydi.

Jimi "Slice" Sandhu Hindistan'da doğdu ve daha sonra Birleşmiş Milletler çetesine katıldığı Britanya Kolumbiyası eyaletinin Abbotsford kentinde büyüdü. Sandhu, 2016'da sınır dışı edildi. Bununla birlikte, 1997'de kurulan çetenin önde gelen bir üyesi olarak kaldı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU