Kocasının boşanma davası açtığı kadın, avukata saldırdı, olay kameralara anbean yansıdı

Avukatlara yönelik saldırılar son bulmuyor. Kayseri'de avukatlık yapan Hande Altay, bir müvekkilinin boşanmaya çalıştığı eşinin fiziki saldırısına maruz kaldı. Altay'ı aynı ofiste çalıştığı avukat eşi ve mesai arkadaşları kurtardı

İnsanlar ve kurumlar arasındaki hukuki sorunların çözümünde görev alan avukatlar, mesleklerinin gereğini yaparken saldırılara maruz kalabiliyor

Bu saldırılarda kimi zaman hayatını kaybeden bile oluyor. Saldırılara sadece sokakta, adliyelerde değil kendi avukatların ofislerinde de gerçekleşebiliyor.

Kayseri'de avukatlık yapan karı-koca Murat ve Hande Altay da önceki gün saldırıya uğradı.

Saldırıyı düzenleyen ise bir boşanma davasında vekilliğini üstlendikleri erkeğin ayrılmak istediği eşi E.Y. adlı kadın.

Saldırı anları kameralara takıldı

Yaşanan olayın görüntüleri hem ofis içindeki hem de ofis girişindeki kameralarca kaydedildi.

Ofis içindeki görüntüde zilin çalmasının ardından kapıyı açan Hande Altay'a kapı önünde duran E. Y. tarafından pet şişedeki su atıldı.

Gürültü üzerine Altay'ın eşi Murat Altay ve ofisteki diğer kişiler tarafından E.Y.'ye müdahale edildi.

Saçlarını sert bir şekilde çekti

Kapı önündeki tartışmada Hande Altay, eşini sakinleştirip ofise döndürmeye çalışırken bu sırada asansöre binmek üzere olan E.Y. yanında iki çocuğu olmasına rağmen kadın avukatın saçlarını elleriyle tutarak hızla çekmeye başladı.

Hande Altay, yine eşinin ve ofistekilerin müdahalesiyle kurtarıldı.

Avukat Altay'ın şikayeti üzerine E.Y., gözaltına alındı. Savcılık tarafından ifadesi alınan ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen E.Y., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Eşinin boşanmasına karşı çıkan ve bu nedenle kocasının avukatına saldırdığı kamera görüntülerinde tespit edilen E.Y., ifadesinde avukatların kendisine saldırdığını iddia etti.

"Protokolü imzalamadan parayı alamayacağını söyleyince hakaret etti"

Konuyla ilgili görüştüğümüz Av. Hande Altay, boşanma davasında müvekkilleri olan erkeğin eşinin kendisine saldırdığını söyledi. 

E.Y'nin boşanma aşamasında protokol yapmak üzere ofisine geldiğini belirten Altay, "Protokolün imzalanmasının ardından 10 bin lira da para alacaktı. 'Parayı imzadan önce almak istiyorum' deyince bunun olamayacağını, söyleyince sert tepki gösterip, hakaret etti" dedi.

Tartışma büyüyünce E.Y.'ye 'Ofisten derhal gidin' dediğini bunun üzerine ise saldırıya uğradığını ifade eden Altay, "Bir süre sonra gelip önce üzerine su attı. Sonra ben olaya müdahale eden eşimi teskin ettim. Bir suça neden olabilecek sorunun yaşanmaması için uğraştığım sırada bir anda saçlarıma yapıştı. Eşi ve yanımızdaki mesai arkadaşlarımın müdahalesiyle kurtuldum" diye konuştu.

Saldırı sırasında bir tutam saçının koptuğunu anlatan Altay, hemen polis çağırdıklarını ancak E.Y'nin fiziki saldırısının ardından da sözlü tehditlerini bir süre daha sürdürdüğünü belirtti.

Altay, E.Y'nin saldırılarının ardından dışarıda birilerini arayarak kendilerinin de duyacağı şekilde "Emaneti alın gelin. Boş gelmeyin" gibi ifadeler kullandığını iddia etti.

 

handealtay.jpg
Saldırı sırasında avukat Hande Altay'ın bir tutam saçı da saldırganın çekmesi nedeniyle koptu / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"İnsanlar, avukatları sanki taraf, husumetlisi olarak görüyor"

Zaman zaman hakaretlere maruz kalmalarına karşın ilk defa böyle fiziki bir saldırıya maruz kaldığını söyleyen Altay, avukatlara yönelik şiddetin ciddi bir sorun olduğunu kaydetti.

Avukatların kamu görevi yaptığını ve kendilerine yönelik saldırının hakim ve savcılara saldırıyla eş değer olduğuna dikkati çeken Altay, sözlerini şöyle tamamladı:

Ancak insanlar bizi sanki yaşadıkları sorunlarda taraf olarak görüyor. Oysa biz sadece kişilerin oradaki vekilliğini yapıyoruz. Yani ben senin arandaki sorunun tarafı değilim, benden değil eşinden boşanıyorsun. Davayı açan da eşin. Buna rağmen bazı kendini bilmezler yaşadıkları sorunlarda, davalarda sanki husumetlisi olan kişi avukatlarmış gibi onları hedef alıyor. İnsanların artık avukatların yaşadıkları sorunların tarafı olmadığını bilmesi öğrenmesi gerekiyor." 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU