Sinan Oğan, Erdoğan’ı destekleme kararı aldı

Oğan, "Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum" dedi

İkinci tura kalamayan Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 28 Mayıs’taki seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldı.

Oğan, "Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum" dedi.

İkinci tur kararı için kameraların karşısına geçen Oğan, “Cumhurbaşkanı adayı olarak birinci turda 5.2 oranında oy alarak seçimlerin ikinci turu üzerinde etkili bir noktaya ulaştık” ifadelerini kullandı.

Oğan konuşmasında birçok kesime teşekkür etti:

Öncelikle Türk milletinin her bir ferdine seçimlerde göstermiş oldukları vakur tavır, yüksek katılım ve bize olan teveccühleri için teşekkür ederim. Ata İttifakı bileşeni partilere, Sayın Genel Başkanları'na, parti yöneticilerine, parti teşkilatlarına ve seçmen tabanlarına teşekkür ederim.

"Sesimizi televizyonlardan, gazetelerden duyuramadık"

“Sesimizi televizyonlardan, gazetelerden duyuramadık. Sosyal medya açılan tek kapımız oldu. Cümlelerimiz için tehditler aldık. saldırılara uğradık. İstedikleri şekilde davranmadığımız için hakkımızda yalan haber çıkardılar. Bağlamından koparılan cümlelerle adeta kirli pazarlıkların bir parçası gibi gösterdiler. Sosyal medya lincine uğradık” diyen Oğan şöyle devam etti:

Gönüllülerimiz koştu yardımımıza. Gece gündüz uyumadık. Yorulduk ama yılmadık, yıkılmadık.  Biz yaklaşık 3 yıl önce eğer bir Türk milliyetçisinin adayı olmazsa, Türk milliyetçilerini adaysız bırakmayacağız dedik. Ve yola çıktık. Bu süreç içerisinde tüm Türkiye'de Sinan Oğan gönüllüleri üzerinde örgütlenmeye ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanmaya başladık. Son ana kadar da üzerinde uzlaşılan bir Türk milliyetçisi aday formülünü bekledik. Ve dedik ki eğer böyle bir aday çıkarsa biz çekileceğiz. Ve kayıtsız şartsız bu adayı destekleyeceğiz. Ancak dediğimiz şartlara haiz bir aday çıkmadığı için biz çalışmalarımıza hız verdik. Bu sürecin sonlarına doğru ise Ata İttifakı gerçekleşti. Biz 11 Mart'ta ittifakın adayı olarak ilan edildik. Türk milliyetçilerinin ve Atatürkçülerin adayı olarak bu seçimlere girdik. Maalesef ki birçok kesim bizim son bir ayda çıkıp 5.2 oy almamızı şaşırarak izliyor. Daha doğrusu öyle zannediyor. Oysa bilmedikleri görmezden geldikleri ciddiyet almadıkları durum şuydu; biz 3 yıldır bu çalışmayı sürdürüyorduk ve bir dip dalgayı, bir ayda değil, üç yılda hazırladık. Bu sebeple de seçmenlerimizi küçümseyen tesadüfi oylar olarak gören bize değil başka adreslere yazmaya çalışanların bizim çalışmalarımızı daha dikkatli izlemelerini tavsiye ediyoruz. Hem bizim üç yıldır sürdürdüğümüz çalışmalar hem de 11 Mart'tan itibaren Ata İttifakı bileşenleri ile yaptığımız güç birliği bu başarıyı getirmiştir. Normal şartlarda bizim almayı beklediğimiz oy oranı yaklaşık yüzde 9 , yüzde 16 bandında bir rakamdı. Bunu en başından beri kademeli olarak ifade ettik.

Bir dip dalganın geldiğini, tüm anketlerin yanılacağını ve seçimin sürprizini bizim yapacağımızı ifade ettik. Ancak seçimin son düzlüğünde Sayın Muharrem İnce'ye yönelik başlatılan ve aşağılık usullere de el atılan linç kültürünün hedefine ulaşmasıyla bu defa son üç günde bize dönük  başlatılan yargısız infaz çalışması seçmenlerimizin bir kısmının ürkmesine sebep olmuştur. Yeri gelmişken belirtelim ki linç kültürünü ülkemiz demokrasisi açısından son derece tehlikeli bulmaktayım. 

 

“Bize ilk turda oy veren seçmenlerimizi de ikinci turda Sayın Erdoğan'ı desteklemeye davet ediyorum”

Her iki adayla da bütün konuşma ve görüşmelerinin devlet adamına yakışır şekilde karşılıklı nezaket ve saygı çerçevesinde gerçekleştiğini söyleyen Oğan, “Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyorum. Bu müzakere ve istişareler ve tabandan gelen mesajlar neticesinde seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum. Bize ilk turda oy veren seçmenlerimizi de ikinci turda Sayın Erdoğan'ı desteklemeye davet ediyorum. Bu kararımızı alırken her türlü istişareyi yaptığımızı, kararımızın ülkemiz ve milletimiz için en doğru karar olacağına inandığımız için bu yönde karar aldığımızın bilinmesinde fayda vardır. Atatürkçü ve milliyetçi ilkelerimiz çerçevesinde hiçbir kişisel beklenti içerisinde olmadan aldığımız bu kararın yüce Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti devletimize hayırlı olmasını diliyor, sevgili vatandaşlarımı saygılarımla selamlıyorum" diye konuştu. 

 

Oğan bir gazetecinin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu ile de görüştüğünü belirtti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU