ABD Virjin Adaları, Epstein davasında Elon Musk'a mahkeme celbi gönderdi

Virjin Adaları, nisandan bu yana Tesla CEO'suna mahkeme celbi çıkarmaya çalıştığını belirtiyor

Bir mahkeme dosyasına göre Jeffrey Epstein, Elon Musk'ı JP Morgan'a müşteri olarak yönlendirmiş olabilir (AP)

Bir mahkeme dosyasına göre ABD Virjin Adaları, JP Morgan'ın Jeffrey Epstein'le olan bağlantıları nedeniyle yatırım bankasına karşı açtığı davayla ilgili belgeler için Elon Musk'a mahkeme celbi gönderdi.

Manhattan'daki ABD Bölge Mahkemesi'ne yapılan başvuruda Virjin Adaları'nın, Epstein'in Musk'ı JP Morgan'a müşteri olarak yönlendirmiş "veya yönlendirmeye çalışmış" olabileceğine inandığı ve nisandan bu yana Tesla CEO'suna bir mahkeme celbi tebliğ etmeye çalıştığı ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dosyaya göre Karayipler'deki ada ülkesi, Musk'ın adresini bulmak için özel dedektif tuttu ve milyarderin dahil olduğu önceki federal davalarda tebligat yapılan bir avukat aracılığıyla onunla iletişime geçmeye çalıştı.

Dosyada, Virjin Adaları'nın "avukatın yetkisini doğrulayan ya da reddeden bir yanıt almadığı" da belirtiliyor.

Tebliğ memurlarının Musk'ı herhangi bir Tesla iş adresinde bulamadığı yine dosyada söyleniyor.

Virjin Adaları, Yargıç Jed Rakoff'tan, kendisini bilgilendirmek için bir gazete ilanı yayımlamak dahil Musk'a "alternatif hizmet" yoluyla bir mahkeme celbi tebliğ etmelerine izin vermesini istedi.

The Independent, yorum için Tesla'yla temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

Virjin Adaları, geçen yılın sonlarında Manhattan'da JP Morgan'a açtığı davada, yatırım devini Epstein'in onlarca yıl süren cinsel istismarına ve genç kızların ticaretine göz yummakla suçlamıştı.

Epstein'in mağduru olduğu öne sürülen kişilerden birkaçı da geçen yıl JP Morgan'a karşı benzer iddialarda bulunan bir hukuk davası açmıştı.

ABD Virjin Adaları davasının kapsamı, Google'ın kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin, Hyatt Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Pritzker ve emlak kralı Mortimer Zuckerman'a çıkarılan mahkeme celpleriyle geçen ay önemli ölçüde genişledi.

JP Morgan CEO'su Jamie Dimon'ın 26 Mayıs'ta Virjin Adaları ve Epstein mağdurlarının davaları için ifadesinin alınması bekleniyor.

Yatırım bankası, herhangi bir yanlış davranışta bulunduğunu reddediyor.

Adli tabip, 66 yaşındaki Epstein'in federal seks ticareti suçlamalarından yargılanmayı beklerken Ağustos 2019'da Manhattan'daki bir hapishane hücresinde intihar ettiğini saptamıştı.

Kasımda Epstein'in mal varlığından ABD Virjin Adaları yönetimine, hayatını kaybetmiş pedofilin takımadalardaki özel adasını seks ticareti için kullandığına dair ayrı bir davayı çözmek için 105 milyon dolar ödeme yapılmasına karar verilmişti.

Daha önce Epstein'e ait olan iki özel ABD Virjin Adası, Great Saint James ve Little Saint James, geçen haftalarda milyarder bankacı Stephen Deckoff'a satıldı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU