İklim krizi inkarcılarının yeni hedefi meteorologlar

"Komplo teorisyenleri iklim değişikliğiyle ilgili yanlış bilgi yayıyor"

Sıcak hava dalgasının erken ulaştığı İspanya'da su rezervlerinin yüzde 25 seviyesinin altında olduğu belirtiliyor (AFP)

Tüm dünyadan meteorologlar, sosyal medyadaki iklim değişikliği inkarcısı komplo teorilerini takip eden kişilerden tehditler alıyor.

Twitter ve diğer platformlardaki birçok kullanıcı, İspanya'daki meteorologları kuraklık organize etmekle, Avustralya'dakileri termometleri değiştirmekle, Fransa'dakileri ise yanlış yere hava istasyonları kurarak küresel ısınmayı abartmakla suçluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuyla ilgili AFP'ye konuşan Katalonya Açık Üniversitesi'nden iletişim bilimci Alexandre Lopez-Borrull, "Koronavirüs artık moda değil. Onun hakkında konuşmayı seven komplo teorisyenleri ve inkarcılar artık iklim değişikliğiyle ilgili yanlış bilgi yayıyor" ifadelerini kullandı.

Meteoroloji servislerine yönelik saldırıları değerlendiren Lopez-Borrull, "Bu bilimsel kurumlar düzenin bir parçası olarak görülüyor ve söyledikleri her şey tartışılıyor. İklim inkarcılarının iddialarını çürütüyorlar. Bu nedenle de itibarsızlaştırılmak isteniyorlar" dedi.

Sert bir kuraklığı yaşandığı İspanya'da devlet meteoroloji kurumu geçen günlerde kurum çalışanlarının tehdit aldığını açıklamıştı.

Benzer şekilde Avustralyalı meteorologlar da hava sıcaklığını olduğundan 0,7 derece yüksek göstermekle suçlanmıştı.


Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU