Black Mirror dönüyor: 6. sezon bölümlerinin detayları sızdı

Distopik bilimkurgu dizisi Black Mirror'ın yeni bölümlerinin ayrıntıları ortaya çıktı

Oscar adayı Salma Hayek, Frida, Desperado ve Günbatımından Şafağa (From Dusk Till Dawn gibi filmlerde rol almıştı (Netflix)

Black Mirror, izleyicilerine heyecan verici yeni hikayeler anlatmayalı birkaç yıl olmuştu ki tırnak yedirten dizi nihayet geri döndü. 

Hayranları, 6. sezonu bu yaz Netflix'te yayımlanacak olan Black Mirror'ın dönüşünü heyecanla beklerken Entertainment Weekly'nin özel haberi, hem diziden yeni görüntüleri hem de ek ayrıntıları ortaya çıkardı.

Yeni sezonun ilk bölümü olan Joan is Awful, popüler bir yayın platformunun kendi hayatını konu alan bir dizi yayımladığını keşfeden bir kadına odaklanıyor. Salma Hayek'in başrolde yer aldığı bölümde Annie Murphy, Michael Cera, Rob Delaney, Ben Barnes ve Himesh Patel de rol alıyor. 

black.JPG
41 yaşındaki Ben Barnes, Netflix'in The Punisher dizisinde de rol almıştı (EW)


İkinci bölüm Loch Henry, küçük bir İskoç kasabasında doğa belgeseli üzerinde çalışmaya çalışan genç bir çiftin kendilerini geçmişte yaşanan olaylarla ilgili şok edici hikâyenin içinde bulmalarını konu alıyor. Sam Miller'ın yönettiği bölümde Samuel Blenkin, Myha'laHerrold, Daniel Portman, John Hannah ve Monica Dolan rol alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beyond the Sea, son derece tehlikeli sonuçları olan yüksek teknolojili bir göreve çıkan iki adama odaklanıyor. Film, 1969'un alternatif bir versiyonunda geçiyor. John Crowley tarafından yönetilen bölümde Aaron Paul, Josh Hartnett, Kate Mara, Auden Thornton ve Rory Culkin rol alıyor.

Uta Briesewitz'in yönettiği ve başrollerini Zazie Beetz, Clara Rugaard ve Danny Ramirez'in paylaştığı Mazey Day, paparazzilerden kaçarken bir vurkaç olayının sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalan sorunlu bir yıldız adayının etrafında dönüyor.

Son olarak Demon 79 adlı bölüm, adından da anlaşılabileceği üzere 1979'da geçiyor ve felaketlerin gerçekleşmesini önlemek için korkunç eylemler gerçekleştirmesi gereken bir satış asistanına odaklanıyor. Bölümde Anjana Vasan, Paapa Essiedu, Katherine Rose Morley ve David Shields rol alıyor.

Charlie Brooker tarafından yaratılan Black Mirror, çağdaş sosyal konularla örülü benzersiz ve heyecan verici hikayeleri sayesinde eleştirmenlerin beğenisini kazanmıştı. 

Antoloji dizisinin en ilgi çekici yönlerinden biri her bölümde birbirinden bağımsız hikayelerin anlatılması oldu. Her bölüm izleyicilere yepyeni bir hikaye sunan Black Mirror, Alacakaranlık Kuşağı (The Twilight Zone) gibi klasiklerle birlikte anılıyor.


Independent Türkçe, Entertainment Weekly, Collider
 

DAHA FAZLA HABER OKU