Eski nişanlılar arasında sular durulmuyor: Manson kaybetti

Marilyn Manson'ın avukatı, hakimin 10 itirazı reddetmesiyle ilgili "hayal kırıklığı ama beklenmedik değil" dedi

Evan Rachel Wood'la ilişkisi 2010'da biten 54 yaşındaki Manson, 38 yaşındaki fotoğrafçı Lindsay Usich'le evli (AP)

Marilyn Manson'ın eski nişanlısı olan oyuncu Evan Rachel Wood'a Los Angeles Yüksek Mahkemesi'nde açtığı hakaret davası görüldü.

Gerçek adı Brian Warner olan şarkıcının, hakkındaki taciz iddiaları nedeniyle Wood'a açtığı hakaret davasında, Los Angeles Yüksek Mahkemesi Yargıcı Teresa A. Beaudet geçici kararı açıkladı. Buna göre davacının 10 itirazını reddeden "mahkeme Wood'un özel iptal talebini kısmen kabul etti".

Wood'un mektupta sahtecilik yaptığı iddiası davadan çıkarıldı

"İtiraf etmeliyim ki daha önce 34 sayfalık bir geçici kararla hiç karşılaşmamış olabilirim. Bu bile beni yordu" diyen yargıç, kararından önce avukatlara şunları söyledi:

Üzgünüm ama sindirmem gereken çok şey vardı.

Manson'ın davası geri kalan konularda devam edebilecek olsa da en azından şimdilik iddiaların bir kısmı büyük ölçüde ortadan kalktı. Davadan çıkarılan iddialar arasında Manson ve avukatlarının Wood'u FBI'ın soruşturma mektubunda sahtecilik yapmakla suçlaması da yer alıyor. 

Wood'un avukatı Michael Kump, duruşma sonrasında kararın kesinleşmesinin ardından Deadline'a yaptığı açıklamada, "Mahkemenin kararından çok memnunuz" dedi. 

Mahkemenin de doğru tespit ettiği üzere, davacı kendisine yönelik iddialarının asgari düzeyde bile haklı olduğunu gösterememiştir.

Davada üst üste ikinci kez kaybeden Manson'ın ekibi de hakimin kararını değerlendirdi:

Karar hayal kırıklığı yarattı ama beklenmedik değil. Mahkemenin, eski davacı Ashley Smithline'ın, kadınlara Evan Rachel Wood ve Illma Gore tarafından Brian Warner hakkında yalan iddialarda bulunmaları için sistematik olarak nasıl baskı yapıldığını ayrıntılarıyla anlatan yeminli beyanını dikkate almayı reddetmesi bu sonucun habercisiydi.

Wood, 2021'de sosyal medyada açıklama yaparak eski nişanlısını, ikilinin 2007 ve 2010 arasındaki ilişkisi sırasında kendisini "korkunç bir şekilde" taciz ettiği gerekçesiyle suçlamıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şu anda 35 yaşında olan Wood, Manson'la birlikte olduğunda 19 yaşındaydı. Wood, 2017'de yaptığı açıklamada geçmişte tecavüze ve defalarca istismara uğradığını söylemiş ancak tacizcinin kim olduğuna dair isim vermemişti.

Wood'un Manson'la ilgili açıklamalarının ardından plak şirketi ünlü şarkıcıyı kovmuştu. Manson'sa, iddiaların "gerçeğin korkunç bir şekilde çarpıtılması"ndan ibaret olduğunu söylemişti.

Manson'a karşı açılan bir dizi dava ve iddia geçen yıl içerisinde çözüme kavuşturuldu, reddedildi ya da düştü.


Independent Türkçe, Deadline, Rolling Stone

DAHA FAZLA HABER OKU