Alkolü bırakan Tom Holland, bir yılı aşkındır ayık olduğunu açıkladı

26 yaşındaki Holland, The Crowded Room'u çekmenin kendi ruh sağlığını daha iyi anlamasına nasıl yardımcı olduğunu anlattı

(Jordan Strauss/AP)

Tom Holland psikolojik gerilim dizisi The Crowded Room'da çalışmanın, kendi akıl sağlığını nasıl gördüğünü derinlemesine düşünmesini sağladığını söyledi.

26 yaşındaki Holland, 1981 tarihli Billy Milligan'ın Zihinleri (The Minds of Billy Milligan) isimli kitaptan uyarlanan Apple TV+ yapımında Danny Sullivan rolünü canlandırıyor.

Netflix'in bir gerçek suç belgeseline konu olan Milligan, 1970'lerde Ohio Eyalet Üniversitesi'nde üç kadına tecavüz etmekten tutuklanmıştı.

Avukatları akıl sağlığının yerinde olmadığına yönelik savunma yaptı ve Milligan, daha önce çoklu kişilik bozukluğu diye bilinen dissosiyatif kimlik bozukluğu nedeniyle bir suçtan beraat eden ilk kişi oldu.

Entertainment Weekly'ye verdiği röportajda Holland, The Crowded Room'un Milligan'ın hayatından esinlenmesine rağmen senarist Akiva Goldsman'la birlikte "hikayeyi kurgusal bir bakış açısıyla anlatmanın daha uygun olduğunu düşündüklerini" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1979'da New York'ta geçen The Crowded Room, anti sosyal bir adam olan Sullivan'ın Rockefeller Center'daki bir silahlı saldırı nedeniyle tutuklanmasının ardından yaşadıklarını anlatıyor. Dedektif Rya Goodwin (Amanda Seyfried), Sullivan'ın adını temize çıkarmak ve gerçek faili bulmak için onunla birlikte çalışıyor.

Örümcek Adam rolüyle tanınan Holland, Danny'yi canlandırmanın "ruhsal yönünün" kendisini "gerçekten yıprattığını" ve sonrasında toparlanmanın "uzun zaman" aldığını da söyledi.

Holland, "Onda, özellikle özel hayatımda kendimi görüyordum. Evde küçük bir sinir krizi geçirip 'Kafamı kazıtacağım. Bu karakterden kurtulmak için kafamı kazıtmam lazım' diye düşündüğümü hatırlıyorum" diye açıkladı.

Ve tabii ki çekimlerin ortasında olduğumuzdan bunu yapmamaya karar verdim... Bu daha önce yaşadığım hiçbir şeye benzemiyordu.

Holland ayrıca bir yıl 4 aydır ayık olduğunu ve The Crowded Room'da çalışırken "akıl sağlığı hakkında öğrendiklerinin" "kendi hayatı için çok bilgilendirici olduğunu" belirtti.

Aktör, Danny ve Billy'nin mücadelelerini daha iyi anlamak adına psikiyatristlerle çalışmanın ve The Crowded Room'u çekmenin, "tetikleyici" unsurları ve sosyal medya da dahil "kendisini strese sokan şeyleri" daha iyi "fark etmesini" sağladığını da sözlerine ekledi.

Oyuncu, geçen yıl akıl sağlığıyla ilgili nedenlerle sosyal medyaya ara verdiğini duyurmuştu.

O dönemde Instagram ve Twitter'ı telefonundan sildiğini açıklayan Holland, uygulamaları "aşırı uyarıcı" ve "bunaltıcı" diye nitelendirmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU