Erdoğan: 21 yıldır yapmak isteyip de engellerden dolayı yapamadıklarımız olabilir

Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Koltuk sayısını artırmaktan, sağa sola makam dağıtmaktan, elleriyle kalp işareti yapmaktan başka hiçbir konuda anlaşamıyorlar" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize mitinginde konuştu.

"Biz Rize'yi çok seviyoruz, sizleri çok seviyoruz" diyen Erdoğan, " Sevmemek mümkün mü? Sizler gibi hemşehrilere sahip olup da gururlanmamak mümkün mü? Rize'nin siz değerli insanlarını saygı ile selamlıyorum" diye konuştu.

21 yılda 15 seçim zaferine imza attık. Türkiye'yi tarihinin en büyük başarılarıyla beraber tanıştırdık. Milletimizin iradesine vurulan prangaları beraber parçaladık. Ülkemizi güvenli sahillere beraber çıkardık. Terör örgütlerinin kalleş saldırılarını beraber püskürttük. İhanet şebekeleri karşısında ülkemizi beraber savunduk. Nice yatırımı 21 yılda beraber kazandırdık. 

"Yalana bulaşmadık, milletimize asla yapmayacağımız bir şeyi söylemedik, dürüst, harbi olduk" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Bu ülke geçmişte 2 anahtar vaat edip sonra milletin sırtındaki ceketten de eden siyasetçilere gördü. Bu ülke her seçim öncesinde bol keseden boş vaat dağıtan işportacı siyasetçilerden çok çekti. Bu ülke siyasi ikballeri için her sözü söyleyen, her kılığa giren, her işareti yapan fırıldak tiplerden çok geçti. Seçim sandığı yaklaştıkça birileri vaat bohçalarını yeniden açtı, önlerine gelene Cumhurbaşkanı Yardımcılığı dağıtıyorlar. Parlamenter sistem diye çıktıkları yolda döndüler, dolaştılar sabah erken kalkanın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı kaptığı bir mezat pazarına vardılar. Önce 5 kişiydiler sonra 7 oldular bir ara 9’a hatta 11’e çıktılar. Şimdi kaç olduklarını saymayı artık kendileri bile bıraktılar. Bu gidişle 14 Mayıs’a kadar herhalde 15-20 Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nı bulacaklar. Koltuk sayısını artırmaktan, sağa sola makam dağıtmaktan, elleriyle kalp işareti yapmaktan başka hiçbir konuda anlaşamıyorlar.

Yaş çay alım fiyatı

Erdoğan konuşmasında bu yıl yaş çay alım fiyatlarını da açıkladı.

Erdoğan, "Biliyorsunuz geçtiğimiz yıl yaş çaya 7 lira alım fiyatı vermiştik. Bu yıl yaş çay alımında kilo fiyatında yüzde 64 zamla 11 lira 30 kuruşa çıkarıyoruz.  Şimdi çıkmış diyor ki fındık alımına 4 lira zam vereceğiz diyor. İşçi kardeşlerime sesleniyorum; kendi aralarındaki sorunları çözemeyenler sizin sorununuzu çözebilir mi? Bunların vaatlerine güvenilir mi? Bu milletin ne sıkıntısı varsa bunun çözüm adresi biziz. Çay işçilerimizin çalışma süresini 6 aya biz çıkardık. Mevcut sorunlarımızı da hal yoluna koyacağız. Yeter ki biz aramıza kimseyi sokmayalım, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Gereken ne ise o yapılacak" diye konuştu.

"Bu aziz milleti Londra’daki tefecilere el açar duruma asla düşürmeyeceğiz"

Muhalefete yönelik eleştirde bulunan Erdoğan şunları söyledi:

Kusursuz olmak sadece Allah'a mahsustur. Bizim de eksiklerimiz olabilir. 21 yıldır yapmak isteyip de engellerden dolayı yapamadıklarımız olabilir. 85 milyonun hepsi şahit, ülkemize kazandırdığımız eserleri görüyorsunuz. Türkiye Yüzyılı için daha büyük hedefler belirledik.  Öyle Bay Bay Kemal ve ortakları gibi bu aziz milleti Londra’daki tefecilere el açar duruma asla düşürmeyeceğiz

Millet İttifakı paydaşı Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu be Deva Partisi lideri Ali Babacan ile ilgili de yorum yapan Erdoğan, "6'lı Masa’nın etrafında olanlardan iki tanesi benim yanımdaydı, yani bizim çıraklardı" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU