Habertürk yazarı: Sandığın ertesi günü…

Habertürk yazarı Sarıkaya, Cumhurbaşkanlığı 3 Numaralı Kararnamesi’nin 4’üncü maddesi nedeniyle 3 bine yakın üst düzey yöneticinin kaderinin etkileyeceğini belirtti

Fotoğraf: Twitter

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, 14 Mayıs sonrası yaşanacakları “Sandığın ertesi günü…” başlıklı yazısında değerlendirdi.

Yapılan değişiklikler nedeniyle sandık sonucunun sadece Cumhurbaşkanı veya milletvekillerini ilgilendirmeyeceğini vurgulayan Sarıkaya, “Beraberinde 3 bine yakın üst düzey yöneticilerin kaderini de etkileyecek…” dedi.

Sarıkaya şöyle devam etti:

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri’nden, MİT Başkanı’na, Diyanet İşleri Başkanı’ndan Savunma Sanayii Başkanı’na, YÖK Başkanı’ndan Bakan Yardımcılarına, TRT Genel Müdürü’nden TOKİ Başkanı’na, Valilerden Merkez Bankası Başkanı’na, 208 üniversite rektöründen AFAD Başkan ve yardımcılarına kadar binlerce kişinin görevi de 14 Mayıs günü son bulacak.

“Cumhurbaşkanlığı 3 Numaralı Kararnamesi’nin 4’üncü maddesi çok net: Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine ekli (I) sayılı cetvelde yer alanların görev süresi, atandıkları tarihte görevde bulunan Cumhurbaşkanının görev süresini geçemez...” ifadelerini kullanan Sarıkaya şunları kaydetti:

Yerlerine yeni atama yapılana kadar da devam ederler. Aslında uygulanan Başkanlık Sistemi’nin bir gereği… Önemli, bir o denli de gerekli bir karar, çünkü yeni seçilen Cumhurbaşkanı göreve geldiğinde birlikte çalışmak istediği kişileri atadığında kimse işe iade davası yoluna gitmeyecek. “Bürokrat kıyımı yapılıyor…” isyanına da yol açmayacak...

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz

 

Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU